לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אוריאן

הפרשה לפנסיה של עובד על בסיס משרה שעתית (חלקית)

שלום, בשנתיים האחרונות הנני סטודנטית אשר עובדת בחברה מוכרת בתחום המכירות, השכר שלי מבוסס על בסיס של 26 שח לשעה+עמלת מכירה חודשית בהתאם ליעד שאליו מידי חודש אני מגיעה. צורם לי מאוד שמופרש לי לפנסיה רק מהשכר השעתי שכן הישגי המכירות שלי והיעדים במהלך השנתיים האחרונות מהווים את הליבה של המשכורת, כשהתקבלתי לעבודה לא נאמר לי זאת במפורש, מעבר לכך ימי חופשה ומחלה מחושבים גם רק על בסיס של הפר שעות שלי ללא העמלות מכירה החודשיות, אציין שבבדיקה באינטרנט שערכתי מצאתי כי יש הבדל מובהק בין עמלת מכירה לבונוס ולכן אני מפנה את שאלתי אליך, האם זה חוקי להפריש מהמשכורת פנסיה שמבוססת רק על השכר השעתי ללא התחשבות בעמלות מכירה החודשיות? ולעשות גם כן בתחום הימי מחלה וימי חופשה? תודה מראש א

עו"ד אבנר בן חיון

בעקרון יש לבדוק את הסכם העבודה ומה נקבע בו. ככל שלא קבוע בהסכם העובדה התיחסות לכך יש לבדוק אם חלל הסכם קיבוצי או צו הרחבה כלשהו. בכל מקרה, לפי הפסיקה קובעת כי יש להתחשב בעמלות מכירה כשכר לצורך חישוב פיצוי פיטורים (ממוצע של 12 חודשים). נראה כי הדבר נכון גם לגבי הפרשות לפנסיה. בכל מקרה מומלץ לקבל יעוץ משפטי פרטני בענין זה. בהצלחה

אוריאן

הי תודה רבה על המענה, איפה אני בודקת אם חל הסכם קיבוצי או צו הרחבה- האם זה מול החברה בה אני עובדת? או מול הסוכן ביטוח של הפנסיה? ואם זה מול החברה אז מול איזה גורם האם זה מנהלת משאבי אנוש? או מנהל הכספים? אני יודעת שהחברה שאחראית על הפנסיה זה הראל, האם יש לי דרך לבדוק זאת בלי לשאול יותר מידי אנשים..? ערב טוב א

עו"ד אבנר בן חיון

אם יש ועד עובדים - אז דרכו. אם אין אז תסתכלי על הסכם העבודה האישי שחתמת עליו בכניסה לעבודה או במסמך תנאי העבודה שקיבלת בתחילת העבודה. בעקרון משאבי אנוש אמורים לדעת הכל. בכל מקרה כאמור יש לבצע הפרשות גם על העמלות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה