זכויות בקרן פנסיה ותיקה
שלום רב. התחלתי לעבוד ולהפריש לקרן פנסיה במעבר בין פנסיה ותיקה לקרן החדשה (פברואר 1994). לאחר זמן מה קיבלתי מכתב שבו כתוב שבגלל שהתחלתי את הקרן בזמן המעבר אני יכולה לבחור בין קרן פנסיה החדשה ובין קרן פנסיה ותיקה וההחלטה שלי תהיה סופית ולא ניתנת לשינוי. למרות שבחרתי במבטחים הותיקה והייתי בה משנת 1994, בשנת 2006 המעסיק שלי העביר את הזכויות שלי למבטחים החדשה. כשפניתי לקרן הותיקה נאמר לי שבגלל שעברו שנתיים מהמעבר לא ניתן להחזיר את הזכויות שלי בקרן זו. השאלה שלי האם אני יכולה (אולי בעזרת עורך דין ופניה לבית משפט) לחזור לקרן פנסיה המבטחים הותיקה למרות שעברו שנתיים . תודה מראש.
יוליה שלום. ראשית תקופת 'עמיתי הביניים' מתיחסת למי שהצטרף לקרן הפנסיה בחודשים ינואר - מרץ 1995. עמיתים אלה על פי החלטת בג"צ והוראות הממונה על שוק ההון היו זכאים כברירת מחדל להישאר בקרן הוותיקה אלא אם כן בחרו באופן פוזיטיבי להישאר בקרן החדשה. העברת הזכויות - 11 שנים אח"כ בשנת 2006 על ידי המעסיק אינה ברורה. האם מדובר במקום עבודה חדש? אם לא מדוע העביר המעסיק לאחר תקופה כה ארוכה תשלומים לקרן הוותיקה. בכל מקרה תביעה כזו, בטח לאחר חלוף זמן כה רב (דבר הכרוך בטענות התיישנות ושיהוי) הינה קשה ביותר ויש לבדוק את הנתונים על מנת לראות אם יש לה בסיס
שאלות נפוצות:
תומר סיון