קופת גמל
שלום רב, אני בגיל הפנסיה. נכון להיום אני נטולת כל פנסיה מאז ינואר 2014. במשך 8.5 שנים עבדתי והפרשו לי למשכורת פנסיה וכן קופת גמל לחוד. נאמר לי לאחר פרישתי כי הפיצויים, הפנסיה וקופת גמל, כולם ביחד כרוכים זה בזה ולכן עלי לשלם מס של 35%. מאז ומתמיד קופות הגמל היו נפרדות מהפיצויים ומהפרשות לפנסיה. אשמח לקבל תשובה הולמת על מנת להמשיך לטפל בענין. מודה לכם מאוד, יוכבד
יוכבד שלום. לא הבנתי את הביטוי 'נטולת פנסיה'. האם הכוונה כי לא מבוצעים בגינך הפרשות או שמא אין לך זכאות לקרן פנסיה לאחר סיום עבודתך. בכל מקרה ככל שהופקדו בגינך כספים לקרן פנסיה וכן, לפי המפורט בפניתך גם לקופת גמל, בגין שמונה וחצי שנות עבודה, והגעת לגיל פרישה, מן הסתם קיימת לך זכאות לקבלת פנסית זקנה מקרן הפנסיה וכן לקבלת הכספים מקופת הגמל (הכספים שהופקדו בקופת הגמל לאחר יום 1/1/2008, הינם מיועדים לקצבה ואת צריכה להעבירם לקרן הפנסיה - מה שיגדיל את הזכאות שלך לפנסיה). ניתן ומומלץ לפנות אל קרן הפנסיה וקופות הגמל על מנת לקבל הכוונה לצעדייך (ובכל מקרה לא למשוך את הכספים עד שתקבלי ייעוץ פנסיוני ממשווק פנסיוני של הקרן או יועץ פנסיוני (כיום יש בבנקים יועצים פנסיונים אשר מעניקים יעוץ פנסיוני). בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון