לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרית

באיזה תנאים אני זכאית לפנסיה ?

עבדתי בתור חיילת בשופרסל והמשכתי גם כמה חודשים לאחר השחרור שלי , ככה שיצא שסך הכל עבדתי שמונה חודשים במקום ועד כמה שידוע לי לא קיבלתי תנאי פנסיה .... חשוב לציין שזאת לא הייתה משרה מלאה כי רוב הזמן שעבדתי שם הייתי בצבא ולא התאפשר לי .. אני עכשיו מתחילה עבודה חדשה ואמרו לי שאם עבדתי במקום עבודה לפני כן מעל לחצי שנה הם יתחילו לי את הזכאות שלי במקום עבודה החדש הישר מהיום הראשון במקום בעוד חצי שנה ואמרתי להם שעד כמה שידוע לי לא קיבלתי .. אז רציתי לדעת מה החוק אומר ומה אוכל לעשות אם כן הייתי זכאית ולא קיבלתי ..

עו"ד אבנר בן חיון

שרית שלום, צו ההרחבה לפנסיה חובה מטיל על המעסיק את החובה לביטוח פנסיוני של עובדו. הצו קבוע מקרים בהם הוא לא יחול, ולעניננו, על מי שטרם מלאו - 20 באישה ו- 21 בגבר (ראי בסעיף 4. א. 7 לצו) (מצ"ב גם לנוחותך קישור לצו - ttp://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/56D1C646-9466-434E-96D5-168442B5B394/0/tzavharchava2011.pdf). יחד עם זאת קובע סעיף 7 הנ"ל כי "בהגיע העובד/ת לגיל האמור/ה יחולו עליו'ה הוראות הצו תוך שתילקח בחשבון, לענין חישוב תקופת ההמתנה כהגדרתה להלן, תקופת עבודתו/ה טרם הגיע/ה לגיל האמור". ולכן האמירה שציינת היא נכונה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה