לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

פנסיה וריסק זמני

שלום רב, לאחר התפטרותי מעבודה קודמת, התחלתי בתשלום ריסק זמני על מנת לשמור על הזכויות לפנסיה ויש לי עוד מס' חודשים בהם אני זכאית להסדר הריסק הזמני. לפני 3 חודשים התחלתי לעבוד במקום חדש ואני מועסקת כיום ע"י חברת השמה. בעוד כחודשיים אני אמורה להקלט כעובדת מן המנין. כעת, עם הגיעי ל-3 חודשי העסקה, קישרה אותי חברת ההשמה עם סוכן ביטוח מטעמה. ביקשתי מסוכן הביטוח לדאוג לדמי ניהול מופחתים, כפי ששילמתי בעבר, אולם לדבריו אאלץ לשלם דמי ניהול מקסימליים בחברת הביטוח שאני נמצאת בה ורק אם אעבור לחברה אחרת יוכל להשיג הטבה. מאחר ואני מרוצה מחברת הביטוח הנוכחית, אני לא מעונינת לעבור לחברה אחרת, אך כמובן שאינני מעונינת גם לשלם דמי ניהול מקסימליים. אני חוששת שאם אסכים לשלם דמי ניהול מקסימליים, כבר לא אצליח להשיג במו"מ עתידי מול חברת הביטוח דמי ניהול מופחתים. למרות שכיום אני עובדת, עדין לא ביטלתי את הסדר הריסק הזמני. לאור זאת ומאחר ואני אמורה להקלט בעוד חודשיים כעובדת מן המנין במקום עבודתי, האם אוכל לבקש מחברת ההשמה לא להפריש עבורי כספים לפנסיה ולהמשיך לשלם את הריסק הזמני עד שאקלט כעובדת מן המנין? אני בטוחה שמקום עבודתי יוכל להסדיר לי תנאים טובים יותר בדמי הניהול. בתודה מראש, דנה

עו"ד אבנר בן חיון

דנה שלום, השאלה שלך נוגעת בהיבטים של יעוץ פנסיוני בקשר לכדאיות הפעולה במוצר פנסיוני. כדאי לקבל הכוונה והמלצה 'מבעל רשיון' הרשאי ליתן המלצות בתחום היעוץ הפנסיוני. במקרה שלך - את יכוהל לפנות את הגוף המנהל את המוצר הפנסיוני (לא הבנתי מהשאלה אם מדובר בקרן פנסיה או בביטוח מנהלים) שבמסגרתו פועלים משווים פנסיונים בעלי רשיון וידע שימליצו לך על הפעולה המיטבית. כנ"ל סוכן הביטוח. השאלה שלך עוסקת בשני היבטים: אופטימיזציה של שמירת הזכויות במוצר הפנסיוני (המשך הסדר הריסק או תשלומים מלאים) ובנוסף בשאלת הכדאיות הכלכלית של ההנחה בדמי הניהול. אלה שאלות שונות עם משמעויות שונות. כמובן שכדאי לשים את הדגש בשבל זה לפחות על שמירה אופטימלית של הזכויותבמוצר- היינו לעבור מהסדר ריסק לתשלום דמי גמולים מלאים. לגבי הנחה בדמי ניהול, ככל שמדובר בקרן פנסיה השוק תחרותי וניתן להשיג הנחה בדמי הניהול (ואכן יש תחרות ביןנך לבין סוכן הביטוח על דמי הניהול כי ההנחה הניתנת לך יכול ותבוא על חשבון עמלת סוכן הביטוח (הואיל ו'התקציב' שמייעד הגוף הפנסיוני הוא מוגבל (היינו תקציב המיועד לתשלום עמלה לסוכן על פעולתו מחד ומאידך הנחה לעמית). ככל שמדובר בביטוח מנהלים ואת פוליסה עם מקדמים מובטחים, הרי שיכולת המיקוח שלך נמוכה יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה