לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עובד שכיר

דמי ניהול במקום העבודה

שלום לכולם, עד כה עבדתי אצל מעסיק מסוים ודמי הניהול שלי היו 2%, ו0.5 מהצבירה (במגדל) כיום התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש, ובמפגש עם יועץ פנסיוני של חברת דוידוף הוא טען שבחברה שאני עובד בה יש הסכם שכל העובדים משלמים דמי ניהול אחידים של 3% ו0.5 מהצבירה. כך שלא משנה איזה תנאים היו לי, ובאיזה חברה אבחר, אשלם 3% דמי ניהול, כי כך המעסיק קבע ואין לי אפשרות להתמקח. היועץ הפנסיוני המליץ לי להעביר את הקופה לכלל כי שם התשואות יותר גבוהות. הגיוני שכל העובדים משלמים אותם דמי ניהול? ושהייתה לי קופה עם דמי ניהול נמוכים יותר, ועכשיו מקום העבודה מחייב דמי ניהול אחידים לכולם? אודה מאוד לעזרתכם,

אבנר בן חיון, עו"ד

שלום רב. בעקרון למעסיק אין יכולת לקבוע את דמי הניהול שתשלם מתוך המוצר הפנסיוני. לכל היותר המעסיק יכול להשתמש בכוח המיקוח שלו (כמרכז מס' עובדים) מול היצרן הפנסיוני על מנת להשיג הנחות טובות יותר. ההנחות בדמי הניהול שונות ממקום עבודה אחד למשנהו. בהתאם לכוח המיקוח של אותו מעסיק מול היצרן הפנסיוני. במעבר דין קרנות פנסיה יש לוודא מספר גורמים ולאו דווקא תשואות. יש להיעזר בייעוץ פניסוני על ידי בעל רשיון (סוכן ביטוח או משווק פנסיוני שהוא עובד היצרןם או יועץ פנסיוני) על מנת להגיע להחלטה הטובה ביותר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה