תשלום ריסק זמני בזמן עבודה
שלום רב, עשיתי הסדר ריסק זמני בעת הפסקת עבודה. למרות שהתחלתי לפני 3 חודשים לעבוד במקום חדש, טרם הפסקתי את ההסדר. מאחר וסוכן הביטוח מטעם חברת ההשמה בה אני מועסקת הציע לי הסדר פנסיוני הכולל דמי ניהול פי 6 מכפי שהיה לי במקומות עבודתי הקודמים, מבקשת לדעת האם אוכל להמשיך לשלם את הריסק הזמני ולוותר על תשלום חברת ההשמה לפנסיה, עד להעברתי בעוד כחודשיים להיות מועסקת מן המנין בחברה. אני בטוחה שכשאהיה עובדת מן המנין יוכל מקום עבודתי להסדיר דמי ניהול טובים יותר מאשר אלו המוצעים באמצעות חברת ההשמה. הריסק הזמני בתוקף עד שנת 2016. בתודה מראש.
דנה שלום. נראה שעניתי לך למטה על השאלה. בכל מקרה, במקרה זה דמי הניהול אים חזות הכל ולא בטוח שהייתי מקבל החלטה שמעדיפה להמשיך בריסק זמני על פני הפקדה מלאה של דמי גמולים. הייתי ממליץ לקבל יעוץ פנסיוני מבעל רשיון (משווק פנסיוני) מהגוף בו את מבוטחת או מסוכן הביטוח או מיועץ פנסיוני
אני מודה לך מאוד על תגובתך ומבקשת לדעת האם הבעיתיות בריסק הזמני היא רק במקרה שקורה חלילה דבר מה לא צפוי או האם יש לכך השלכות גם במידה והכל בסדר במהלך תקופת ההסדר.
קשה להעריך את כל ההשפעות. בסקירה מהירה ניתן לראות שראשית את לא צוברת הפקדות לחסכון בתקופה זו, היינו, אין לך צבירה בגין תקופה זו, את לא מקבלת עליה תשואה ופנסית הזקנה שלך (וגם באופן מסוים פנסית השאירים (המתבססת בחלקה על הצבירה)- נפגעת). שנית, יתכן וקיים הבדל בין המשכורת המבוטחת (שבהיא הבסיס למשכורת הקובעת לפנסית נכות ופנסית שאירים) בין הסכום שמשקף הריסק לבין ההפקדות ממקום העבודה החדש שלך. שלישית ועיקר, הגישה השמרנית, שכן, לעניינים מסוג זה של הפקדות פנסיוניות, לעיתים יש נטיה (ח"ו) להסתבך ועד שההפקדה המלאה ממקום העבודה החדש שלך תנוכה ותועבר ותקלט בחברה המנהלת יתכן ויעובר זמן שיכול ובתוכו, תפסק תקופת הריסק, תיגרם פגיעה (קטיעת הרצף) של תקופת האכשרה, חישוב גיל הצטרפות חדש ואפילו העדר כיסוי במקרה של אירוע נכות או פטירה ח"ו וח"ו. בכל מקרה כאמור הדבר אינו בגדר המלצה ועליך לקבל ייעוץ פנסיוני מלא לפני קבלת החלטה על רקע האמור לעיל
שאלות נפוצות:
תומר סיון