סירוב להעביר כספי תגמולים שמגיעים לי
שלום עד לפני חודשיים עבדתי במקום עבודה. מקום קטן ומשפחתי. לפני מספר חודשים החברה נקלעה לקשיים ואני יודע שלא הועברו כספי התגמולים על פי חוק אל הקופה הקיימת שלי. עבדתי במקום מספר שנים. 1. אני מבין שחובה על מקום העבודה להפקיד את הכספים, אבל הם במצב כלכלי קשה על סף פשיטת רגל. 2. הבעיה היותר קשה - בגלל בעיות כלכליות שלי, פניתי לקופת הגמל בבקשה למשוך את כספי התגמולים שמגיעים לי. הם כמובן אמרו שמדובר על משיכה שלא כדין ושחייבת במס. הסכמתי. אבל אז הם אמרו שהפוליסה לא שולמה על ידי המעסיק שלי ולכן הם לא מסכימים לפדות אותה. זה לא הגיוני. המעסיק לא שילם מספר חודשים בודד וההפקדות היו שנים רבות. הכסף הזה הוא שלי - הם לא יכולים להחזיק אותו על דעת עצמם ובעצם לכפות עלי דמי ניהול וכו'. מה אני קשור למעסיק - הוא לא שילם וזו בעיה אחרת אבל לא יכול להיות שיש חוק שמאפשר להם לא לתת כספים בכלל במצב כזה. אנא עזרתכם הדחופה, תודה, דניאל.
דיניאל שלום, ככל שאין מניעה מבחינת הקופה לבצע את המשיכה שלא כדין (שלא כתוצאה מאי הפקדת החוב עלידי המעסיק) אזי לכאורה אין מניעה לכך שתבוצע המשיכה שלא כדין על הכסף שהופקד בפועל. יחד עם זאת עליך לדעת כי פעולה זו היא בלתי הפיכה ומומלץ שתקבל יעוץ פנסיוני לפני פגישעה בזכויות הפנסיוניות שלך. כמו כן, לענין חוב המעסיק יש לפעול לגביתו (אפילו שהמעסיק נמצא בהליכי פש"ר - שכ, ניתן לקבל את החוב גם באמצעות הביטוח הלאומי ככל שהמעסיק נמצא בפירוק בפש"ר).
שאלות נפוצות:
תומר סיון