לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קבוקי

האם עובד שכיר יכול לנהל את הפנסיה שלו היכן שהוא רוצה?

שלום לכולם! בן זוגי עצמאי ויש לו סוכן ביטוח מעולה, שבאמת דואג לאינטרסים שלו ומסדר לו הכל. הוא טוען שאני יכולה לעבור אליו בלי בעיה (מציע תנאים טובים), אבל בחברה שבה אני עובדת כשכירה מתעקשים שזה לא המצב, ושהחוק הזה לפיו כל אחד בוחר סוכן וקופה לא מיושם או לא בתוקף. מה נכון? דיברתי עם כמה דרגים בכוח אדם וכולם חוזרים על כך שלפי החוק אני לא יכולה לעבור לסוכן/קופה כרצוני? מה דעתכם? תודה

אבנר בן חיון, עו"ד

שלום רב, לעובד קיימת הזכות הבלעדית לבחור את היצרן הפנסיוני (הגוף המוסדי) של המוצר הפנסיוני שהוא זכאי להיות מבוטח בו. הוראה זו קבועה בסעיף 20 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים(קופות גמל), התשס"ה-2005. בהתאם, העובד רשאי בכל עת לבחור להעביר את החסכון הפנסיוני שלו לכל גוף (ובלבד שהמוצר הפנסיוני יהיה מאותו סוג שאליו יש להפקיד בהתאם להסכם העבודה). לדוגמא אם הסכם העבודה מחייב הפקדות לקרן פנסיה אזי העובד יכול לבחור באם זו תהא קרן הפנסיה מבטחים או מקפת או הראל או כיו"ב אפילו אם חל במקום העבודה הסכם למשל עם חברה אחת מאלה.

קבוקי

תודה רבה על המענה המהיר! האם זה כולל גם סוכנות ביטוח? כלומר האם אפשר להוציא את הכל לסוכנות פרטית והעבודה תהיה מחויבת לעבוד איתה?

אבנר בן חיון, עו"ד

בעקרון נושא זה טרם הוסדר לגמרי. מחד, ההסדר התחיקתי קובע כי סוכן הביטוח מחויב ישירות כלפי המבוטח שהוא הלקוח שלו. חובה זו כוללת חובת את מתן היעוץ הפנסיוני המתאים עבור הלקוח בהתאם להליך של יעוץ פנסיוני בו מחויב הסוכן וכיו"ב חובות כמפורט בחוק. מאידך, במציאות, בחלק ממקומות העבודה, ישנם סוכני או סוכנויות ביטוח אשר עוזרות למעסיק בניהול ההסדר הפנסיוני של עובדיו. מצב זה, מעמיד כאן יחס בין ארבע צלעות- מבוטח (עובד)- יצרן פנסיוני - מעסיק וסוכן. קשה לומר שניתן לחייב את המעסיק לעבוד עם סוכנות ביטוח ספיציפית אך מנגד בוודאי אי אפשר להכריח עובד לעבוד מול סוכן ביטוח. מורכב, נכון. זה המצב נכון להיום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה