לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
chric

משיכה כספים מחשבונות קטנים עד 7000

שלום.אני לא הכי בקיע בקשר "צו שעה" של משיכת חשבונות רדומים עד סוף החודש,לפי האתר של משרד האוצר בבדיקה נמצאו אצלי 2 חשבונות לא פעילים,אחד-קרן פנסיה אצל הפניקס,והחשבון השני-ביטוח חיים עם חסכון אצל כלל, התקשרתי לכלל ונאמר לי שיש אצלי בערך 1500ש"ח בביטוח חיים עם חסכון ושאין באפשרותי למשוך זאת בלי מס מכיין שזה ביטוח חיים,כך הדבר?הסכום ממקום עבודה שעבדתי בו קצת זמן והמקום הזה לא קיים עוד,מה לעשות? וחשבון לא פעיל של קרן פנסיה אצל הפניקס אני אוכל להוציא בלי מס? תודה מראש.

עו"ד אבנר בן חיון

תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (משיכת כספים מקופת גמל) (חשבונות בעלי יתרה צבורה נמוכה) (הוראת שעה), תשע"ד-2014, קובעות את האפשרות למשוך כספים מ'קופת גמל מורשית' עד ליום 31/3/2015 שהסכום הצבור בהן אינו עולה על 7,000 ש"ח, בפטור ממס. 'קופת גמל מורשית' לא נכללות קרנות פנסיה וקופות ביטוח, ולכן לא ניתן למשוך כספים מכוח תקנות אלה בפטור ממס.

chric

תודה רבה על התגובה,ז"א ששתי התיקים הלא פעילים שהם "קרן פנסיה" ו"ביטוח חיים עם חסכון" לא אוכל למשוך בפטור עם מס,מה אתה מייעץ לי לעשות איתם,להעביר אולי לתיק פעיל? תודה.

עו"ד אבנר בן חיון

שלום, יתכן ויש להעביר אותם לקרן פנסיה / תכנית ביטוח מנהלים פעילה, תתייעץ על כך עם בעל רשיון שיווק או יעוץ פנסיוני (יכול להיות גם משווק של החברה שמנהלת את התכנית הפעילה). אגב, בלי קשר קראתי שיתכן ויש כוונה להאריך את התקופה של הוראת השעה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה