לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דרור

רווחי קרן ביטוח מנהלים

שלום, יש לי ביטוח מנהלים (ביטוח מנהלים מניב של הפניקס) מזה 20 שנה ולאחרונה פוטרתי מעבודתי. המעביד טוען שהרווחים של הפוליסה שייכים לו, האם הוא צודק ? בנוסף טוען סוכן הביטוח הפנסיוני של המעביד שהם יקחו את הכסף מפניקס ישירות, האם זה חוקי ? בברכה, דרור

דש

האם ניתן להקים קשר עם דרור, ע"מ ללמוד איך הוא פתר את השאלה למי שייכים הרווחים שנצברו בביטוח המנהלים , עם חברת הפניקס. הערה: יש לי בעיה דומה. תודה, דוד.

עו"ד אבנר בן חיון

דרור שלום התנאים, הזכויות והחובות שלך כמבוטח בפוליסה ושל המעסיק (כמי שהיה ככל הנראה 'בעל הפוליסה') בפוליסת הביטוח אמורים להיות קבועים בפוליסת הביטוח שהופקה לך (יש לבקש אותה מחברה הביטוח - הפוליסה כוללת את החלק של התנאים הכלליים ואת תנאי הפוליסה עצמה) בכלל זה אמורה להיו התייחסות לשאלה הנשאלת. לגבי שאלתך השניה, הדבר תלוי גם באמור בפוליסה שלך. למען הסר ספק הייתי ממליץ לך לשלוח מכתב לחברת הפניקס בו הנך מבקש מהם להמנע מכל דיספוציה, העברת כספים למעסיק וכיו"ב בפוליסה שלך שלא בהסכמתך הואיל ומדובר בפוליסת ביטוח וותיקה עם וותק די גדול, מציע לך להתייעץ עם יועץ פנסיוני מומחה / עו"ד המתמחה בתחום בהצלחה

ירון ל.

באותו הקשר הייתי מבקש לדעת כפי שהבנתי האם הרווחים עם השנים הם של העובד ובסיום העסקה מצד המעביד עליו להשלים את הכספים שמעבר למה שהפריש מידי חודש בלבד? או שמא עליו לשלם לעובד פיצויים בניכוי כל הכספים הפרשות +הרווחים שנצברו לעובד בביטוח מנהלים מניב של הפניקס? תודה ויום טוב. ירון ל.

אילן

חבת הביטוח אמורה להוציא מסמך לצורך תשלום פיצויים , למעסיק , בו יש פירוט של 2 סכומים - 1. פיצויים למעסיק - וזהו הסכום בו המעסיק אמור להתחשב בבואו לבצע השלמת פיצויים לעובד , ורק בו . שהרי רווחי הפיצויים מעבר למדד אינם של המעסיק ונזקפים לעובד . 2. פיצויים לצרכי מס - כאן חברת הביטוח תרשום מספר גבוה בהרבה שהרי לצורך התחשבנות מיסוי עם המעסיק חלים כללים אחרים מאשר אלה מול המעסיק . בהחלט יכול לקרות שהמעסיק ישלם עוד פיצויים מעבר למה שרשום ובסוף תתבצע התחשבנות מס עם מס הכנסה על סכום הגבוה ב 50% . בהחלט יכול להתרחש . וזאת כיוון שמדובר בפוליסה לפני 2004 . לא לאפשר לפניקס למשוך/לפדות/לבצע החזר כספים למעסיק. יש טפסים מובנים של חברת הביטוח שעליך לחתום עליהם ולהורות להם לא לעשות כן. היה פסק דין לאחרונה בנושא . כל טוב (-:

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה