לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

פספוס מקדם מובטח בביטוח מנהלים בעקבות טעות חברת הביטוח,עילא לתביעה?

היי לכם, לפני כשנה וחצי יועצת הפנסיונית שעובדת עם החברה בה אני עובד ייעצה לי לבצע מעבר מחברת ביטוח אחת לאחרת לביטוח המנהלים שברשותי, יש לציין שתאריך ההצטרפות הראשוני לביטוח המנהלים הוא 1.12.2012 ועל כן נהנתי מהמקדם המובטח, הניוד בין 2 החברות בוצע ב 08.2013 וקיימים מספר מסמכים חתומים על ידי ועל נציגת החברה הפנסיונית על כך שהמקדם ישאר כמו שהיה בעקבות העובדה שהתוכנית נפתחת לפני השינוי שחל ב 1.1.2013 ועל כן למרות שהניוד מתבצע לאחר השינוי עצם העובדה שהתוכנית נפתחה במקור ב 2012 הניוד לא יפגע. מספר חודשים לאחר מכן עיינתי בתוכנית וגיליתי שבעקבות הניוד אני כבר לא זכאי למקדם מובטח ובחברה החדשה שאליה הועברו הכספים טוענים כי מדובר בתוכנית חדשה ולא בניוד על אף שבפרוש קיימים מסמכמים שמוכיחים כי בוצע ניוד וכי שהמקדם הבטוח ישמר. יש לציין שבעקבות סחבת של חברת הפנסיה איתה עובדים במקום העבודה שלי אל מול החברה שאליה הועברו הכספים תהליך הניוד לקח זמן ממושך אך עדיין אין הדבר אומר שאני צריך להפגע מכך. ניסיתי לפנות מספר פעמים לחברה של היועץ הפנסיוני שלי על מנת שיטפל לי בנושא אך תחילה נאמר לי שזה בעיה ושאין כבר מה לעשות וכי לא ניתן להחזיר את המקדם המובטח , לאחר מספר איומים אמרו שינסו לעשות מאמץ אך כפי שזה נראה כעת שום דבר לא קורה והם כבר הפסיקו לטפל בזה. רציתי להתייעץ איתכם מה אני יכול לעשות? האם אפשרות היחידה שלי זה לתבוע חברת היועץ הפנסיוני? כאמור, יש לי מספר מסמכים חתומים בהם נאמר בפרוש כי המקדם המובטח ישמר. תודה מראש,

ש.- סוכן ביטוח פנסיוני ,כלכלן

אם תעמוד על שלך מול סוכנות הביטוח הם ידאגו שתקבל את מה שמגיע לך . הצדק עימך והפוליסה שלך אמורה להישמר עם המקדם המובטח . אני הייתי פונה למעסיק ומסביר לו על חוסר שביעות הרצון מהשירות שאתה מקבל ומהפגיעה שנגרמה לך ואז תהיה בטוח שכשהמעסיק יפנה לסוכנות הביטוח הם יתחילו להזיז עניינים ותרמוז למעסיק שגם המעסיק יש לו אחרחיות בעניים הזה כי בגדול הוא הביא את הסוכנות ביטוח לייעץ לך .

עו"ד אבנר בן חיון

יש מקום להיוועץ ם עו"ד על בסיס המסמכים ולבדוק את האפשרות לתביעה

ליאור

מה דעתך בנושא? יש סיכוי?

עו"ד אבנר בן חיון

אי אפשר על סמך אמירות כללות להעריך סיכוי תביעה יש לבדוק זאת על פי המסמכים עצמם

ליאור

האם לחברת הביטוח יש דרך לחזור למצב שהיה קודם? כלומר להחזיר לי את הביטוח עם המקדם המובטח?

עו"ד אבנר בן חיון

לא יודע. בכל מקרה אם נגרם נזק וקיימת אחריות- יש דרך לפצות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה