נושא מקדם פנסיה
נאמר לי כי אם הגעתי לגיל פנסיה על מיליון שקל ויש לי מקדם 200 אזי הפנסיה תהיה 5000 שקל כי צריך לחלק את זה ל 200 חודשים שאלה לי הרי בכל שנות הקצבה כמו בהפרשה אמשיך לקבל את הריבית כמו קודם לדוגמא בגיל 67 אקבל כל חודש 5000 ש"ח סה"כ 60000 בשנה אבל תהיה גם תשואת ריבית על הקרן ואם יהיה שיעור ריבית 4% אז למרות שניכינו מהקרן 60000 הרי נוספו עוד כ 35000-40000 ש"ח נוספים וכך הלאה בשנים הבאות ובסה"כ מדובר על תוספת של מאות אלפי שקלים לאורך שנים או שהקצבה תגדל בגלל תוספת הריבית השוטפת או שמספר החודשים יגדל וממילא מקדם 200 לא מדויק אלא יהיה מספר גדול יותר האם אני טועה? מדוע לא לוקחים בחשבון ריבית עתידית לאחר תחילת קבלת הקצבה
דניאל שלום מקדם הפנסיה קבוע בתכנית הפנסיונית בה אתה מבוטח. אם מדובר על קרן פנסיה הרי המקדם קבוע בתקנון הקרן ואם מדובר בביטוח מנהלים אזי המקדם קבוע בפוליסה. בעקרון קיימים הבדלים בין סוגי המוצרים הנ"ל, וניצתן לומר באופן גס כי המקדם שיחול עליך בקרן הפנסיה יהיה זה הקבוע בנוסח התקנון שיהיה בתוקף המועד הגשת הבקשה לפנסיית זקנה. בביטוח מנהלים קיימת הפרדה בין תכנית שהיו לפני שנת 2013 לבין תכניות ביטוח שלארי שנת 2013. בנוסף, העקרון של שיערוך הפנסיה החל מעת תחילת קבלתה קבוע תקנון הקרן / בפוליסת הביטוח, לפי הענין. בהנחה שאתה מדבר על קרן פנסיה חדשה (להבדיל כאמור מתכנית ביטוח מנהלים ולהבדיל מקרן פנסיה וותיקה), הרי שלפי תקנון הקרן פנסיית הזקנה מוצמדת למדד המחירים לצרכן ובנוסף, היא מתעדכנת לפי שיעור העודף / הגרעון האקטוארי למקבלי הפנסיה בקרן. על פי העקרון לתשלום פנסיית זקנה (כאמור בקרן פנסיה חדשה), ממירים את יתרת הזכאות הצבורה הרשומה על שמך בקרן במקדם החל עליך. מאותו רגע קמה זכאות לקבלת פנסית זקנה לכל החיים. היינו, מתבצע ניתוק מהסכום שהיה צבור רגע לפני ההמרה ובכלל זה התשואה שסכום זה צובר או לא צובר וכו'. בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד
שאלות נפוצות:
תומר סיון