לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחלי

פנסיה ועצמאים

אני אישה בת 55. הייתי עקרת בית כל חיי ולא עבדתי. לפני 3 שנים פתחתי עסק. איך היית ממליץ לי לפתוח קופת פנסיה בזמן שההכנסות שלי הן לא אחידות?

עו"ד אבנר בן חיון

רחלי שלום בהתאם לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים), התשס"ה-2005, חל איסור על מתן ייעוץ פנסיוני על ידי מי שאינו 'בעל רשיון' (והח"מ אינו 'בעל רשיון' כמשמעותו בחוק) 'בעל רשיון'- הינו משווק פנסיוני (סוכן ביטוח או עובד של חברה מנהלת של קופות גמל או קרנות פנסיה/ חברת ביטוח) או יועץ פנסיוני בלתי תלוי. כיום ניתן להגיע בקלות ליועצים פנסיוניים בלתי תלויים - בכל אחד מהבנקים קיימים עובדי בנק שהם יועצים פנסיוניים בלתי תלויים. יועצים אלה או משווקים פנסיוניים- בשעה שיבואו לבחון את שאלתך מחוייבים לבצע התאמה של השירות לצורכיך כלקוח ובכלל זה בדיקה מקיפה של מטרות החיסכון הפנסיוני המבוקש את מצבך הכספי בדרך כלל ואת החיסכון הקיים של ך במוצרים פנסיוניים וכן שאר נסיבות הצריכות לענין. לאחר שביצע בדיקה זו על בעל הרשיון להתאים לך את המוצר הפנסיוני המתאים ביותר עלבורך בהתאם לנתונים דלעיל וכן את היצרן הפנסיוני המתאים ביותר עבורך ולספק לך מסמך הנמקה בדבר הייעוץ הפנסיוני שניתן לך על ידו בהצלחה רבה אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה