פדיון תגמולים
שלום אני הגשתי בקשה למשיכת כספי התגמולים ואמרו לי שזה יקח 14 ימי עבודה אבל עברו 14 ימי עבודה והכסף לא נכנס מה אפשר לעשות ?.
פיני שלום בהנחה שחלפו 14 ימי עבודה מאז השלמת כל המסמכים והטפסים הנדרשים לקופה לביצוע הפדיון, הנך זכאי ל'ריבית פיגורים' כמשמעותה בחוק בגין תקופת האיחור העולה על 4 ימי עסקים (בהנחה שמדובר בקופת גמל לתגמולים או לפיצויים ולא במוצר אחר). ביכולתך לפנות אל מחלקת שירות הלקוחות או תלונות הציבור של הגוף המוסדי המדובר בדרישה לבדיקה ולזירוז הפדיון ולפיצוי בגין האיחור לריבית הפיגורים. ככל שגם זה לא עוזר אזי עומדת לך הזכות כמו בכל ענין לפנות בתביעה משפטית לביה"ד האזורי לעבודה ואף לשלוח תלונה לממונה על שוק ההון, ביטוח וחסכון במשרד האוצר (חיפוש קצר בגוגל יביא אותך אל אתר אגף שוק ההון ובו תמצא פרטים להגשת תלונה וכו') בהצלחה אבנר בן חיון, עו"ד
שלום לך ואני מודה לך איך אני יכול לבקש את הפיצוי הפיגורים ? האם הם משלמים לי לבד או יש צורך לעשות משהו
בעקרון חלה על הגוף המוסדי עצמו החובה לשלם גם את ריבית הפיגורים בגין האיחור. אולם מומלץ לבדוק בעת קבלת הפדיון בפועל באם צורף תשלום בגין ריבית הפיגורים (זאת כאמור ככל שחל איחור בתשלום כי יתכן והגוף המוסדי החל בספירת ארבעת ימי העסקים לביצוע התשלום מרגע המאת / השלמת מלוא המסמכים הנדרשים על פי דין לביצוע התשלום)
סליחה ליותר דיוק השלמת כל המסמכים היתה ב 21 לאוגוסט והיום הכסף נכנס האם הם עברו על החוק ? מה סכום הפיצוי. זה סכום התגמולים 60000 נטו. תודה
רמי - משהו לא מסתדר עם התאריכים (כתבת שהשלמת המסמכים היתה ב-21/8) בכל מקרה - הפורום אינו מיועד להכנת חישובים כמבוקש על ידך אלא למתן מידע ראשוני והכוונה כללית הזכאות לפיצוי הינה בהנחה כי: 1. מדובר בקופ"ג לתגמולים (על קרן פנסיה וביטוח מנהלים- לא קבוע בדין כיום מועד לתשלום- והדבר נהוג על פי הקבוע בתקנון הקרן או פוליסה לפי העניין בד"כ- 30 ימים); 2. הושלמו כל המסמכים כנדרש; בהנחה שזה המצב- אזי הינך זכאי לפי תקנות מס הכנסה לריבית פיגורים בגין איחור העולה על 4 ימי עסקים
שאלות נפוצות:
תומר סיון