כתב הצהרה והתחייבות של מיופה כח
מדובר במצב בו העמית אינו יכול לטפל בענייניו, וקרן הפנסיה אפשרה לבן משפחה ( שאינו ממונה בצו על העמית כאפוטרופוס) למלא בעבור העמית את טפסי התביעה- ככל שזה -בן המשפחה יחתום על כתב הצהרה והתחייבות של מיופה כח. בטופס זה (כתב הצהרה והתחייבות של מיופה כח) רשום ציטוט: "...אני החתום מטה ________.....מצהיר ומתחייב בזה כדלקמן................. אישור מיופה הכח: ולראיה באתי על החתום לאחר שקראתי את כתב ההצהרה וההתחייבות והבינותי את תוכנו: תאריך_______שם אפוטרופוס________ חתימה_______________" השאלה היא: למה הכוונה ב רובליקה של שם האפוטרופוס? האם אני מבין נכון שצריך להשאיר אותה ריקה? מאחר ובן המשפחה עוזר ומייצג את העמית אך לא מונה עליו כאפוט' בצו. ולכן הרובליקה של שם האפוטרופוס אמורה להישאר ריקה?
ככל הנראה, הכוונה היא למי שמגיש את הבקשה אפוטרופוס/מיופה הכוח, הואיל ואתה מציין שמדובר במקרה מעין חריג שבו אפשרה הקרן לבן משפחה שהינו בעל יפוי כוח, להגיש את הבקשה לפנסיה ולכן כן הייתי מציין את הפרטים שלך ומציין לידם כי מדובר על מיופה כוח ולא על אפוטרופוס (וזאת מבלי להכנס לשאלה האם יתכן הדבר שחוסי יטופל על ידי מי שאינו אפוטרופוס רשמי). בנוסף, בענינים מעין אלה - הדרך הטובה ביורת היא ליצור קשר עם קרן הפנסיה ולהבהיר את השאלה שאתה שואל על מנת שינחו אותך כפי שהם מתכוונים
שאלות נפוצות:
תומר סיון