לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ענת

טעות חמורה בפוליסת הפנסיה

שלום רב, סוכן המעסיק פתח לי פוליסה בחברת הביטוח לפי דרישתי(ולא איתה הוא עובד) ב 8.2014. הוא המליץ לי לדרוש הטבות 3% ו 0.25% פעלתי באופן עצמאי והעברתי לו את מכתב ההסכמה החתום מחברת הביטוח להטבות (יש לי אסמכתא). לחרדתי - לאחר 10 חודשים גיליתי שההטבות לא מעודכנות כלל בפוליסה. חברת הביטוח טענה שזאת אשמתו כי היה עליו לכתוב לו הסכמה לדמי ניהול מופחתים. הסוכן הסיר מעצמו לחלוטין אחריות (לטענתו זוהי "אשמת חב' הביטוח וההבנה הלקויה שלי") והמעסיק לא מאפשר לי לעזוב אותו ולעבור לסוכן אחר. במאמצים דרשתי עדכון רטרואקטיבי מ 8.2014 של ההטבות שהובטחו לי והפחתה מיידית נוספת של דמי הניהול ממאי 2015 של ההטבות ל 2% ו 0.25%. חברת הביטוח טענה ש"לא ניתן להפחית דמי ניהול משנה שהסתיימה" - במהלכה נגבו ממני דמי ניהול מקסימלים והסכימה ל 2% ו 0.25% מתחילת 2015. חישוב לא מקצועי שלי העלה שה"הפסד שלי" גדול יותר לפי הצעתה מאשר אם תיענה לדרישתי להפחתה מ 8.2014 ל 3% 0.25% וממאי 2015 ל 2% ו 0.25%. האם כדאי וניתן לחייב אותה להשיב לי את הכספים וההטבות רטרואקטיבית לפי דרישתי (היתה חלופת מיילים והסכמה להטבות אך לטענתם לא קיבלו מהסוכנת את המכתב החתום ששלחתי לה לבסוף)? האם ניתן לבצע פעולה כלשהי מול הסוכן שכשל בהבטחת ההטבות עבורי? האם ניתן לחייב במקרה כזה את המעסיק לשחרר אותי מהחובה להמשיך ולעבוד עם הסוכן הכושל? תודה רבה!!!

עו"ד אבנר בן חיון

ענת שלום. ראשית למען הסדר הטוב, מהדברים עולה כי ככל הנראה מדובר בצירוף לקרן פנסיה ולא לפוליסת ביטוח מנהלים. ככל שכך, ראשית מציע לך לחשב את הסכומים המדוברים על מנת להבין את הפרופורציות של טענותיך. למשל, לצורך הבנה, מדובר על 4 חודשים (אוגוסט עד דצמבר 2014) שבהם נגבו ממך דמי ניהול מלאים של 6% מההפקדות ו-0.5% מהצבירה (לפי דבריך החל מינואר 2015 עודכנה ההנחה בדמי הניהול לשבעות רצונך). נניח שהמשכורת שממנה בוצעו ההפקות לקרן הפנסיה הינה 10,000 ש"ח וכי שיעור ההפקדות לקרן הינו 17.5%. כלומר הפקדה חודשית של 1,750 ש"ח. 6% מסכום זה (דמי הניהול מהפרמיה) שווים ל-105 ש"ח. הואיל ולדבריך הוא יכול היה להשיג לך הנחה של 3% (היינו 50% מדמי ניהול על הפרמיה) הרי שההפסד שלך בגין סוג הנחה זה הינו 52.5 ש"ח לחודש. כפול 4 חודשים. 210 ש"ח. לגבי הצבירה ניתן לערוך חישוב דומה של ההפסד אבל נדמה לי שהרעיון מובן כבר בשלב זה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה