משיכת כספי הפנסיה.
שלום רב, יש לי כספים בקרן פנסיה הותיקה וחלק בחדשה. לפני 8 שנים נפצעתי ואיני עובד. אני מוכר כנכה של ביטוח לאומי ומקבל קיצבה. גם אשתי נכה ומקבלת קיצבה .ביחד אנחנו חיים מקיצבה של 4800 בערך בחודש. החלטנו שאנו רוצים למשוך את הכספים שעומדים בקרן הפנסיה מאחר ואיני מפריש להם קודם לפציעה. האם אני אחוייב בתשלום מס על משיכת כספי הפנסיה גם לנוכח מצבנו? בתודה מראש. אבנר.
אבנר שלום ראשית ועיקר הואיל ובקרן פנסיה קיים כיסוי ביטוחי לתשלום פנסיית נכות- עליך למצות את הבדיקה באם כתוצאה מהאירוע המדובר קמה לך זכאות לפנסיית נכות. מיצוי הבדיקה הינו חשוב בשל העובדה כי במידה ותחליט למשוך כספים מקרנות הפנסיה הנ"ל - לא תוכל אח"כ להגיש בקשה לקלבת פנסית נכות מהם. דבר נוסף, הואיל ומשיכת כספים מקרן פנסיה גם מבטלת את הזכאות לפנסיית זקנה- יש לשקול צעד זה היטב ובכלל זה לערוך ייעוץ פנסיוני אצל יועץ פנסיוני בדבר כדאיות המהלך אם בכלל. לשאלתך, ככלל, תקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל), התשכ"ד-1964 קובעות מקרים בהם ניתן יהיה למשוך כספים מקופת תגמולים /קרן פנסיה בפטור ממס כתוצאה ממצב בריאותי ובלבד נקבעה נכות צמיתה בדרגה של 75% או יותר. תקנות מס הכנסה הנ"ל גם קובעות פטור ממס במצב של משיכה במקרה בו ההוצאות רפואיות העולות על ההכנסה וכן במקרה שלעמית ולבן זוגו אין הכנסות העולות על סכום ההכנסה המזערית בחודש מסויים (שכר מינימום) מומלץ לך לפנות לגוף המוסדי המנהל את קרן הפנסיה על מנת לבדוק אם אתה עומד בתנאים האמורים בברכה בראיות איתנה ורפואה שלמה, , אבנר בן חיון , עו"ד
תודה רבה רבה על התשובה, עזרתם לי מאוד.
שאלות נפוצות:
תומר סיון