בחירת סוכן פנסיה
מה עליי לברר ולבדוק לפני שאני בוחר סוכן חדש לקרן הפנסיה שלי וזאת עקב מעבר לעבודה חדשה? מה אחוז העמלה המקובל שאני אמור לשלם לסוכן הפנסיה ? אילו נתונים אני צריך לבדוק עם הסוכן החדש כדי לדעת שהוא אמין , מקצועי ובעיקר לא לוקח לי עמלה גבוהה מידי לדמי ניהול
חיים שלום. בעקרון, תחום זה, המוגדר כתיווך בין מבוטחים / עמיתים לבין גופים מוסדיים המנהליםפ מוצרים פנסיונים, הוסדר בחקיקה לפני כעשר שנים במסגרת חקיקת חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים). החוק הגדיר שני סוגים של בעלי רשיונות המוסמכים לעסוק בתחום: 1. משווק פנסיוני 2. יועץ פנסיוני. על שני בעלי רשיונות אלה הוטלו חובות מקיפות מסוג של חובת זהירות, נאמנות אישור על הימצאות בניגוד ענינים ומתן המלצה מנומקת ללקוח לאחר שערכו הליך של ייעוץ פנסיוני הכולל בחינה של המאפיינים הספיציפים שדל הלקוח צרכיו ההפנסיונייים, קיומם של מוצרים פנסיונים אחרים בתיק הפנסיוני של הלקוח וכו' ובהתאם בוחרים עבורו את סוג המוצר הפנסיוני המתאים ביותר עבורו ובכלל זה החברה שבה מנוהל המוצר הפנסיוני. ההבדל בין שני סוגי בעלי רשיון אלה- המשווק הפנסיוני והיועץ הפנסיוני, הוא רמת האובייקטיביות שלהם. שלכאורה אמורה להיות זהה בהבדל אחד, המשווק הפנסיוני הוא אחד משני אלה: סוכן ביטוח או עובד של הגוף הפנסיוני. ואילו היועץ הפנסיוני הינו נטול כל זיקה לגופים המוסדיים. לכן לכאורה בעל הרשיון האובייקטיבי ביותר הוא מסוג היועץ הפנסיוני, שעל פי רוב נמצאים בבנקים, אבל ישנם גם גופים פרטיים של יועצים פנסיוניים מקצועיים, אשר הינם בעלי מקצוע מחד ומאידך נטולי זיקה לגופים מוסדיים. אין באמור כדי ח"ו להטיל פגם במקצועיותם או ביושרם להם הם מחוייביים ממילא, של המשווקים הפנסיוניים (סוכני הביטוח או עובדי הגוף המוסדי). תבדוק אם אתה משתייך לארגון מסויים (עורכי דין, רו"ח, הסתדרות האקדמאים, הסתדרות עובדי מדינה, איגוד מקצועי כלשהו, שם אולי תמצא כי אתה זכאי להנחה משמעותית בדמי הניהול בקרן הפנסיה. בכל מקרה בנוסף מומלץ לערוך טיול קצר או מעמיק, לפי הכישורים והזמן שעומד לרשותך (וה ייתי משקיע בעניין זה זמן לימוד) ברחבי האינטרנט או בגוגל על מנת להרחיב את היריעה בנושא. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון