פנסיה
אני שכיר ויש לי פנסיה שמנוהלת לי כבר 25 שנה. הכספים שלי בעיקרון "מושקעים" בברוסה, אג"ח וכד' - ועל זה בעצם לוקחים לי עמלת ניהול. בוא נצא מנקודת הנחה שמחר יש משבר גדול בשוק ההון בעולם: לבוא ולמשוך את הכסף מהפנסיה לא פתרון טוב מכיוון שהמדינה "קונסת" אותך כי הם לא רוצים שתעשה זאת. אז שאלתי היא: האם יש אפשרות לבקש מהם "להוציא" את הכסף שלי? "להקפיא" אותו? שלא יהיה מושקע בכלום בתקופה שאני בוחר? פשוט שישב שם? תודה מראש
ולד שלום. אם ננסה להעריך, אז קרנות הפנסיה החדשות קיימות רק20 שנים (מאז 1995) ולכן ככל שהכספים שלך בקרן פנסיה אזי הם בקרן פנסיה וותיקה (שבאצלם 70% מהכספים מושקעים באג"ח ייעודיות). ואם הכספים שלך אינם בקרן פנסיה אזי יתכן והם בביטוח מנהלים (יש לבדוק אם לנוכח תקופת החסכוןם המצוינת יתכן והם בפוליסה מבטיחת תשואה). בכל מקרה עליך לדעת כי החישוב בענין החיסכון הפניסוני אינו מתמצה בשאלה זו בלבד ובמיוחד שניתן לגדר את הסיכון שאתה מצביע עליו באמצעות מעבר למסלול השקעות סולידי. בכל מקרה ההמלצה הכי מתאימה לך, לנוכח החשיבות בחיסכון הפנסיוני, והתוצאה החד משמעית, קשה ובלתי הפיכה, של קבלת החלטה שגויה בענין זה, היא לפנות לקבלת יעוץ פנסיוני מיועץ פנסיוני בלתי תלוי, בטרם עשית כל מעשה בענין. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון