קרן פנסיה ותיקה
אני חברה פעילה בקרן פנסיה ותיקה (גרעונית). לאחרונה עברתי מקום עבודה. המעביד החדש מסרב להמשיך לשלם לקרן הגרעונית את אחוזי הפנסיה הגבוהים יותר המקובלים שם (המסתכמים ב-20.5%) ואומר שישלם רק כמה שמקובל בקרנות החדשות (17.5%). פניתי לקרן הפנסיה הוותיקה, והם אמרו לי שאם אני אומרת למעביד שאני רוצה להמשיך להפקיד פנסיה לקרן הגרעונית, המעביד יהיה חייב להפריש לי לשם את האחוזים הגבוהים יותר (20.5%), שאין לו ברירה אחרת. מי צודק?
שלום רב. ככל שלא קיים מקור נורמטיבי המחייב את המעסיק לתשלום שיעורי ההפרשות הקבועים בתקנון של קרן הפנסיה הוותיקה הגרעונית, לא ניתן לחייבו לעשות כן. מקור נורמטיבי כזה יכול להיות בהסכם העבודה האישי או הקיבוצי ככל שקיים. הואיל והחשיבות של המשך הביטוח הפנסיוני בקרן הפנסיה הוותיקה היא קריטית עבורך (שכן הפסקת התשלומים לקרן זו ותחילת ביטוח בקרן פנסיה חדשה יכול ותפגע בזכויותיך הפנסיוניות), ולכן הייתי מנסה ככל שניתן להגיע להסכמה עם המעסיק (אפילו להתאמת השכר בגובה התוספת של דמי הגמולים שהוא נדרש להפקיד מעבר למה שהוא מחויב. למשל, ככל שלא חל עליכם הסכם אישי או קיבוצי, וחל עליכם צו ההרחבה לפנסיה חובה, הרי ששיעור ההפרשות לפי צו ההרחבה הינו 17.5% ממשכורת העובד לפי חלוקה של 5.5% תגמולי עובד, 6% תגמולי מעסיק ו-6% רכיב פיצויים מעסיק. ואילו שיעור ההפרשות בקר הפנסיה הוותיקה הגרעונית הינו 20.5% מהשכר המבוטח לפי החלוקה הבאה: 7% תגמולי עובד, 7.5% תגמולי מעביד, 6% ע"ח הפיצויים. כלומר המעסיק צריך להוסיף 1.5% ברכיב תגמולי המעסיק לביצוע ההפרשות (מניח שלך אין בעיה להוסיף 1.5% מניכוי המשכורת שלך לצורך עמידה בשיעור הקבוע של רכיב תגמולי העובד)) ולכן את ה-1.5% תוספת של המעסיק תנסי להגיע להסכמה בצורה של הפחתה מהשכר או בדרך אחרת. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון