לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

שינוי קרן פנסיה ללא אישור וידיעת העובד

אני עובד בחברת אבטחה 4 שנים. בחרתי לעצמי קרן פנסיה מועדפת עליי וגוף פנסיוני מסויים שאצלו אני מעוניין להפקיד את כספי הפנסיה שלי, התמקחתי על דמי הניהול והעמלות ושיפרתי אותם עם הזמן. ללא ידיעתי, וללא אישור שלי - לא בכתב ולא בע"פ - רק דרך תלוש השכר החודשי נודע לי שהמעסיק על דעת עצמו שינה והחליף לי יחד עם כלל העובדים את קרן הפנסיה ואת הגוף אליו מופרשים הכספים...! כל תנאיי שהושגו ודמי הניהול עליהם התמקחתי במשך חודשים רבים עלולים לרדת לטמיון והנזק העתידי הנגרם הוא רב. ככל הנראה המעסיק החליט לעבוד עם סוכן פנסיה אחר ששכנע את המעסיק להעביר לחברה אחרת בה יש לו אינטרס....את כל העובדים. האין פה עבירה על חוק הפנסיה שאומר שאסור למעסיק לכפות על עובד להפריש את הכספים לגוף מסויים???? בעוד שבקופה הראשונה הבעתי שהיתתה לי הבעתי את רצוני בכתב ובע"פ שזו הקופה בה אני מעוניין. אודה לתשובותיכם ואשמח לדעת האם קיימת עילה לאיום או מימוש דין בהליכים משפטיים כאלה או אחרים. בברכה ותודה

עו"ד אבנר בן חיון

אכן נראה כי המעסיק פעל שלא כדין. שכן, בהתאם לסעיף 20 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), הזכות לבחירת המוצר הפנסיוני, הינה בידי העובד (רק כאשר העובד לא הודיע למעסיק בדבר קרן הפנסיה שבה הוא מבקש להיות מבוטח, רשאי המעסיק לבטח את העובד בקרן הפנסיה שמשמשמת כברירת מחדל אצל המעסיק). התערבות של המעסיק בבחירת קרן הפנסיה ובטח העברתו של העובד על דעת המעסיק, הינה פסולה ואסורה על פי דין ויכולה גם לגרום נזק לעובד (בטח לענין דמי הניהול כפי שציינת, אך גם באופן מהותי ביחס למסלול הביטוח שבחר העובד לעומת זה שמוחל בברירת המחדל, יכולת לפגיעה בצבירת תקופת האכשרה ובכיסוי הביטוחי ככל שההעברה לא נעשתה באופן חלק וכיו"ב). לתשומת ליבך כי אגף שוק ההון ביטוח וחיסכון העלה לאחרונה באתר האינטרנט שלו עמוד ייעודי- הנקרא- 'קו הצדק הפנסיוני'- המיועד למקרים אלה בדיוק- בהם המעסיק מתערב ופוגע בזכויות הפנסיוניות של עובדו. ראה קישור- http://www.mof.gov.il/hon/Pages/RedMail.aspx

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה