קרן פנסיה מבטחים
שם תוכן הודעה: שלום רב, עקב מחלה הגשתי לפני ששנתיים וחצי תביעה לפנסיית נכות מקרן הפנסיה מבטחים הישנה. הקרן שילמה לי פנסיית נכות למשך שנתיים ולפני חצי שנה התשלום הופסק כי הם דרשו שאמלא טפסים מחדש ואביא מסמכים רפואיים ועקב מצבי הבריאותי לא הייתי פנוי לטפל בזה. האם בגלל שהפסקתי לקבל פנסית נכות ומן הסתם גם לא משולמים עבורי דמי גמולי לקרן אומר שאני בעצם איבדתי את מעמדי של מבוטח פעיל וכעת אני מבוטח לא פעיל?האם אני עכשיו בבעיה כי לא יכירו שוב במחלה שלי (אותה מחלה בגינה אני נכה מלפני שנתיים) ותחול עלי תקופת אכשרה? אם חלילה אני אמות האם השארים שלי יקבלו תגמולי מופחתים כי אני נחשב כעת מבוטח לא פעיל? מה עלי לעשות? תודה ובריאות שלמה
ככל שתוכיח לשביעות רצונה של הקרן כי התקיים רצף של נכות ממועד ההפסקה (לפני חצי שנה), לא אמורה להיות בעיה. אולם אם לא תתקבל טענתך כי היית נכה במועד ההפסקה וחלפה התקופה של 'ארכת הביטוח' שלפי תקנון קרן הפנסיה (3 חודשים), יכולה להפגע הזכאות שלך לפנסית נכות מאותו אירוע, ככל שתוכר כנכה בגינו ולא יחלפו 60 חודשי חברות (אתה עדיין יכול להמשיך להפקיד כספים לקרן ככל שלא חלפו 24 חודשים ממועד הפסקת התשלומים (הפסקת תשלום פנסית הנכות). בכל מקרה ממומלץ ךפנות קלבת ייעוץ וליווי משפטי בענין זה בדחיפות
שם תוכן הודעה: עו"ד בן חיון תודה רבה על התשובה. רציתי לתקן משהו -התכוונתי לקרן "עמיתים"(קג"מ לשעבר) ובטעות כתבתי מבטחים. בתשובתך כתבת שככל שאוכיח לשביעות רצונה של הקרן כי התקיים רצף של נכות ממועד ההפסקה(לפני חצי שנה) לא אמורה להיות בעיה - האם זה משהו שאפשר לתמוך בתקנון הקרן או שלפי ידיעתך זו דרך "ההתנהלות" שלהם בקרן והם לא נוטים לעשות בעיות? ושאלה נוספת - קראתי קצת לעומק בתקנון הקרן ולפי הבנתי הקרן משלמת רטרואקטיבית ככל היותר 6 חודשים אחורה - האם הבנתי נכון? פשוט בדקתי ובמקרה שלי עברו כ-8 חודשים ללא תשלום מהקרן וגם אם יכירו כי התקיים רצף של נכות ממועד ההפסקה לפני 8 חודשים -הם ישלמו לי אך ורק 6 חודשים למרות שלפי אישורים רפואיים אני נכה מאז לפני שנתיים ו-8 חודשים ואמורים להגיע לי 8 חודשי תשלום ולא 6? תודה
לענין הרצף בנכות, המקור הוא תקנון הקרן. היינו אם אתה טוען שהיית נכה באופן רציף גם במועד ההפסקה עליך להגיש בקשה לתשלום פנסית נכות ולתמוך אותה במסמכים הרפואיים המוכיחים כי היית נכה באותה תקופה ובכלל. לגבי שאלתך השניה, לא בדקתי את תקנון הקרן לענין הנשאל,
שאלות נפוצות:
תומר סיון