לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
כפיר

הפרשות רטרואקטיבי לקרן פנסיה

התחלתי לעבוד במקום עבודה בחודש מאי אלפיים ושתיים עשרה, ו לאחרונה גיליתי שהתחילו להפריש לקרן הפנסיה רק לאחר חצי שנה. חשוב לציין שהיה לי ביטוח מנהלים משנת אלפיים ותשע ממקום עבודה אחר, אך בשנים אלפיים ואחת עשרה וחלק מאלפיים ושתיים עשרה לא היה פעיל בגלל שהייתי עצמאי בשנים אלה. האם במקרה כזה החוק החוק מחייב מהמעסיק הפרשה רטרואקטיבית לאחר שלושה חודשים? ואם כן האם כעת המעסיק מחוייב להשלים את ההפרשות על החצי שנה הראשונה למרות שעברו שלוש שנים? אודה לעזרתכם, כפיר

עו"ד אבנר בן חיון

כפיר שלום, מדבריך עולה כי ביטוח המנהלים שלך לא היה פעיל בעת תחילת עבודתך בחודש 5/2012. לפיכך, וככל שהמקור הנורמטיבי לביצוע ההפרשות לפנסיה עבורך הוא רק צו ההרחבה לביטוח פנסיוני - הרי שלא קמה חובה למעסיקך לביצוע הפרשות מתחילת עבודתך, אלא רק מהחוש ה-6 להעסקתך ואילך (היינו גם לא באופן רטרואקטיבי לתחילת עבודתך אצלו).

מנדי עובדיה

התחלתי לעבוד עם תלוש לפני שנה וחצי בערך כיום אני בן 21 עד אז לא עבדתי אז לא הפרישו לי קרן פנסיה ובעבודה הנוכחית רק לפני חודשיים התקשר אלי בעל הבית ואמר לי שצריך לשלם עלי על כל התקופה את הפנסיה ואז הסכום שאני אמור להפריש יורד לי מהמשכורות ב פעמיים או שלוש כמובן שהסכמתי זה הוגן מה שהוא עשה נ.ב. החודש עזבתי שם

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה