דו"ח לא תואם הפקדות
שלום רב, מקום העבודה שלי עובד עם סוכן פנסיה ודרכו נעשתה לי ולשאר העובדים "תוכנית מנהלים"(לא ברור לי אם זה תוכנית שטובה לי או לא ). הוא מקבל מהעבודה כל חודש צ'ק כללי שאותו הוא אמור להעביר להראל ומפרוט לו איזה סכומים צריך להפקיד לאיזה עובד. לפני 3 חודשים חזרתי מחופשת לידה .העבודה טענה שהמשיכה להפריש לי במשך חצי שנה פנסיה שישאר לי רצף בפנסיה ושאני חוזרת אני צריכה לשלם את החלק שלי. חזרתי לעבודה ורציתי לשלם את חלקי ,נכנסתי לדוח השנתי של הראל לאחר בדיקה התגלה לי שמתוך החצי שנה שהם טענו שהפרישו יש רק חודשיים. והסכומים שאמורים להיות מופרשים לפי מה שכתוב לעבודה לא תואמים את מה שכתוב בדוח. חודש אחד הפנסיה שלי עברה לעובדת אחרת ,דמי הניהול מהפיקדון וכו' גבוהים מהמותר... פנינו להראל והם אמרו שהאחריות על זה היא של הסוכן ושהוא יכול לסדר הכל. העניין הוא שכבר חודשיים הוא טוען שזה בטיפול והוא מתחמק מלתת תשובות. ולהגיע לפגישות במקום העבודה כפי שדרשו ממנו. השאלה האם יש לי זכות לתבוע ממנו תשובה ע"י עורך דין או שמכיוון שהעבודה שלי מעסיקה אותו הם אלה שחייבים לדאוג לי שהזכויות שלי יתוקנו ושהכל יהיה מסודר?. האם התקלה הזאת היא רק תוצאה של בלאגן אצלו והוא יכול לסדר את ההפקדות בלי בעיה או שיש פה משהו שמריח פלילי? אשמח להכוונה תודה מראש אלינור
אלינור שלום. האחריות בענין זה היא גם של הסוכן וגם של המעסיק. מציע לך לשלוח מכתב לסוכן הביטוח, למעסיק וכן מכתב נפרד לחברת הביטוח ולציין את העובדות ובכלל זה דרישתך להסדרת קבלת הפרמיות לפוליסה בגין החודשים החסרים / הסכומים החלקיים כפי שתפרטי במכתב. ככל שהעניין לא יסתדר פתוחה לך הדרך להגיש תביעה נגד הסוכן וחברת הביטוח
תודה רבה על תשובתך
שאלות נפוצות:
תומר סיון