לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרית

חישוב זכויות פנסיוניות

היי, גיליתי שהמעסיק דלי לא שילם לי פנסיה למקות שניכה לי מהמשכורת חוץ מפעם אחת לפני שנה וחצי. רציתי לדעת כיצד מבוצע חישוב ההפקדות? מהמשכורת ברוטו או נטו שלי וכיצד עליי לחשב את איבוד הזכויות הפנסיוניות שלי (הבנתי שזה ריבית דריבית ואין לי מושג מה זה אומר) אבל איך עליי לחשב את התשואות שהפסדתי ואיני יודעת מה עוד עליי לחשב שהפסדתי בתהליך? תודה.

עו"ד אבנר בן חיון

חישוב ההפקדות נעשה מהמשכורת ברוטו (אולם רק מהרכיבים שהם רכיבים לפנסיה בהתאם להסכם העבודה / הסכם קיבוצי ככל שחל ובהעדר אחד משני אלה לענין הפנסיה- בהתאם לצו ההרחבה לפנסיה חובה (ניתן לאתרו בחיפוש פשוט בגוגל). יש לדעת כי אי תשלום דמי גמולים לקרן פנסיה על ידי מעסיק הינו בניגוד לחובתו שמכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה וככל שניכה את חלקך ממשכורתך ולא העביר אותה לקרן הפנסיה מדובר על עבירה על הוראות סעיף 25ב' לחוק הגנת השכר שבצידה סנקציה פלילית קשה (כספית ואף עד כדי עונש מאסר). הנזק בענין זה אינו מסתכם בדמי הגמולים שהיה אמור שלם לך ובתשואה שהיית מקבלת על הכספים (ניתן לבדוק את התשואה שהשיגה הקרן שהיתה מיועדת להיות להפקדות באתר אגף שוק ההון בגין התקופה לה היית זכאית להפקדות) אלא גם באי מתן כיסוי ביטוחי לאותה תקופה (וככל שלא אירע מזכה בתשלום פנסית נכות ח"ו הרי שנזקו של המעסיק הצטמצם) וכן לאי צבירת תקופת אכשרה למחלה קודמת (בגין אירוע נכות או פטירה שאירעו בתקופת הביטוח בקרן ושמקורם במחלה/מום/תאונה שקדמו למועד ההצטרפות לקרן- דורשות קרנות הפנסיה תקופת חברות מינימלית ('תקופת אכשרה') בת 60 חודשים. אי הפקדה של דמי גמולים במועד פוגעת בזכות העובד לצבירה בינתיים של תקופת האכשרה הזו כי גם אם יפקיד המעסיק את דמי הגמולים היום, לא תיצבר לזכותו של העובד תקופת האכשרה בגין התקופה שהיו אמורים דמי הגמולים להשתלם). כמו כן, קיים נזק של אי זיכוי מס בגין ההפקדות שנוכו משכרך.

שרית

תודה. אם כך המעביד צריך לשלם לי בגין כל אותם דברים שציינת? אבל איך אני אדע איזה סכום לדרוש שמגיע לי אם אינני יודעת את החישוב?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה