תקרה לפנסיה וגמל
ראשית נהניתי מאד לקרוא באתר שלך . ברשותי סכום של כ 150 אלף עבור פתיחת חיסכון פנסיוני חדש . מצבי כרגע מובטל בין עבודות , נאמר לי שאפשר בכל זאת לפתוח חסכון פנסיוני בגלל בת זוג שעובדת בהוראה ויש לה קרן פנסיה . השאלה שלי כזאת . אני אהיה מוגדר בחברת ביטוח כעצמאי ולכן אהיה מוגבל לתקרת הפקדה כל שנה לבערך 40 אלף ש"ח , (כשכיר לא אוכל מכיון שאין לי תלוש) . האם יש אפשרות להפקיד יותר מהתקרה לקרן הפנסיה וליהנות ממס רווח הון , או שלא אזדכה כלל על רווח ההון . אולי כדאי בכלל לפתוח קופת גמל שיותר זולה ב ד.נ. מההפקדות , ואז לנייד אותה בגיל 60 לקרן פנסיה שנותנת קצבה . האם ניתן להפקיד עד לתקרה בקרן פנסיה ובנוסף גם לפתוח קופת גמל ? או שיש תקרה לשתיהם יחד ? רולי
כל אחד זכאי לערוך לעצמו תכנית פנסיוניות. ככל שאינך עובד כרגע וקיימת לך הכנסה פנויה לביצוע הפקדות לתכנית פנסיוני בקרן פנסיה או בביטוח מנהלים או בקופת גמל שאינה משלמת או בקרן השתלמות וכיו"ב, הרי שראשית עליך לברר עם עצמך את הצרכים שלך בתכנית הפנסיונית. עיקר תכלית החסכון במוצר פנסיוני הינו לצורך תשלום בעת ההגעה לגיל פרישה. בין אם בצורה של גמלה/קצבה/פנסיה (אותה מילה) חודשית למשך כל ימי חייך, ובין אם בהיוון חלק מהסכום (תחת ההנחה שבעת הפרישה תעמוד לזכותך פנסיה מינימלית כנדרש על פי חוק). יש לדעת כי ככל חוסכים בגיל מוקדם יותר. בנוסף, החסכון הפנסיוני מאפשר כיסויים ביטוחים למקרה של אבדן כושר עבודה או פטירה ח"ו. כתמריץ לביצוע החסכון במוצר פנסיוני - המדינה מעניקה הטבות מס (בעת ההפקדה ובעת קבלת הקצבה). לכן עליך כאמור לברר את המטרה הנדרשת בחסכון: האם הצורך הוא רק בהפקדות לצורך קבלת הטבות מס? או שמא יש צורך גם בחסכון הכולל רכיבים ביטוחיים לנכות או לפטירה (פנסית שאירים) ח"ו? זה מקרה קלאסי של של אלה שלא ניתן להשיב עליה בפורום משפטי כי אם לקבל ייעוץ פנסיוני על ידי יועץ פנסיוני (ניתן למצוא יועצים פנסיוניים בלתי תלויים ומקצועיים) בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון