פיטורין ללא פיצויים
אני עבדתי במוסך למשך 3 שנים במדכור חודשית של 5000 ש"ח בחודש קיבלתי הודעה מוקמת על פיטורין , המעביד אומר שלא ישלם לי פיצויים עקב הפיטורין בגלל שהוא הפריש לי כל חודש לחברת הביטוח בגין אוהדן עושר עבודה ונתן לי הודעת עובד עקב פרישה מעבודה למרות שהוא פיטר אותי כל סכום חברת הפיתוח הינו 5000 ש"ח האם זה חוקי או לא ?? זה נכון שהוא לא ייתן לי פיצויים ואני רק אפנה לחברת הביטוח ??
חוק פיצוי פיטורים קובע זכות לעובד לקבלת פיצוי פיטורים בגובה של משכורת אחרונה כפול שנות העבודה אצל המעסיק. ככל שהמעסיק מפקיד הפרשות פנסיוניות עבור עובד בקופת גמל הכוללת רכיב פיצויים (כדוגמת קרן פנסיה או ביטוח מנהלים), אזי, הפקדות המעסיק ברכיב הפיצויים לקרן הפנסיה / פוליסת ביטוח הינן על חשבון התחייבות המעסיק לתשלום פיצוי פיטורים. כלומר במצב כזה, על המעסיק לשלם לעובד את ההפרש שבין פיצוי הפיטורים שהוא מחויב על פי החוק (משכורת אחרונה כפול שנות וותק) לבין הסכום הצבור ברכיב הפיצויים בקופה. אפשרות אחרת היא, כאשר הפקדות המעסיק ברכיב הפיצויים בקופה הינו 'במקום' שאז המעסיק פטור משלם לעובד פיצוי פיטורים והעובד זכאי לקבל רק את פיצוי הפיטורים שהופקדו בקופה. אלא, הפטור הזה הינו רק ככל שהדבר נקבע כך בהסכם לפי סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים (או בהסכם קיבוצי כללי או בצו הרחבה, כמו צור ההרחבה לפנסיה חובה) וכן ההיקף של הפטור הוא רק בגין התקופה שבה בוצעו ההפקדות (למשל, אם ההפקדות לקרן פנסיה בוצעו רק לחלק מהתקופה אז בגין התקופה שבגינה לא הפקיד המעסיק הפקדות יש לשלם את פיצוי פיטורים בגובה של משכורת אחרונה כפול התקופה שבגינה לא שולמו ההפקדות) וכן בגין היקף ההפקדות. למשל,לצורך הבנה, כדי לקבל פטור מלא מפיצוי פיטורים על המעסיק היה להפקיד מדי חודש בחודשו שיעור 8.33% מהמשכורת לרכיב הפיצויים. על פי צו ההרחבה לפנסיה חובה המעסיק לא היה מחויב לשיעור של 8.33% אלא לשיעור נמוך יותר ולכן במצב כזה על המעסיק להשלים את פיצוי הפיטורים לטובת העובד. ממבט ראשון לא נראה הגיוני כי בגין וותק של שלוש שנים במשכורת של 5,000 ש"ח, שפיצוי הפיטורים שנצברו ברכיב בפיצויים (5,000 ש"ח) עונים לחובת המעסיק לתשלום פיצוי פיטורים. הייתי ממליץ לך לבדוק ענין זה באופן פרטני עם עו"ד או לקבל יעוץ מאחד הגופים שמתנדבים בענין זה
שאלות נפוצות:
תומר סיון