פדיון עם 35% מס עדיף על קצבה??
שלום רב! אני הגעתי לגיל פרישה ויש לי קרן פנסיה. אם אתחיל לקבל קצבה, יחולקו חסכונותיי במקדם (~200) ואקבל 1/200 כל חודש, שהם כ-6% שנתי. במילים אחרות, אני אקבל את הרווחים שעושה חברת הביטוח והחסכונות עצמם פשוט נשארים אצלה. לחילופין, אני יכול למשוך את כל הכסף ולשלם 35% מס. מחישוב קצר יוצא שתוך 8-9 שנים הכסף יצמח חזרה ל100% (בהנחה שאני יכול להסתדר בלעדיו ולשים אותו בתיק השקעות, למשל) כשבמקרה של קצבה, בתקופה הזאת אני אקבל רק חצי (6%*9=54%). על פניו, אופציית המשיכה עדיפה למרות המס, לפחות למי שלא תלוי בקצבה למחייתו לגמרי. האם זה הגיוני? תודה! נ.ב. - זה נכון שהקצבה צמודה למדד, אבל זה עדיין לא משנה את התמונה הכללית.
מה השאלה שאתה שואל?
האם יש משהוא משמעותי שפיספסתי בחישובים הנ"ל, או שבאמת עבור קצבה שאדם יכול להסתדר בלעדיה כעשור, עדיף פשוט למשוך עם תשלום של 35% מס?
הנושא מורכב. קשה לשער את כל המצבים. ההנחות שציינת מניחות השאת תשואה על פדיון היתרה הצבורה בקרן (בניכוי המס עליה) שתשתווה לערך של קבלת פנסיה לתקופה מסוימת. לא בדקתי את החישובים. לא ברור כיצד ניתן להסתמך על תשואה שהנחת. לקבלת קיצבה מקרן פנסיה היבטים נוספים. ראשית קיים רכיב ביטוחי של פנסית שאירים לאלמנה למשך כל ימי חיה במקרה שלפטירת הפנסיונר. בנוסף, פנסית זקנה משולמת למשך כל ימי חייו של הפנסיונר. בנוסף קיימת אפשרות לתשלום פנסיה מובטחת למשך תקופה של עד 240 חודשים. יש לקבל ייעוץ פנסיוני אצל בעל רשיון מוסמך בענין זה.
שאלות נפוצות:
תומר סיון