פנסיית נכות
אני מקבל ממבטחים פנסית נכות קיצבה כול חודש עבור 50 אחוזי נכות זמנית זה תאונת עבודה אובדן כושר עבודה המשך עכשיו בביטוח לאומי קבעו לי 41 אחוזי נכות רפואית ואני מקבל קיצבה כול חודש אפשר לקבל משתיי מקומות קיצבה זה אפשרי מבקש יעוץ תשובה תודה
בעיקרון, קרן הפנסיה מכירה בזכאות לפנסית נכות בגין תאונת עבודה המזכה בתשלום גמלת נכות מהביטוח הלאומי. אלא, שקרן הפנסיה מקזזת את ההפרש שבין 100% המשכורת הקובעת שממנה חישבו לך את פנסית הנכות בקרן לבין הגמלה שאת מקבל מביטוח לאומי והיא משלמת לך את ההפרש בלבד, ככל שקיים.
הפרש של מה אני מקבל קיצבת נכות מביטוח לאומי ומהקרן בקרן מופיע גובה הכנסה עד 4300 ש ואני לו מגיע ל 100 אחוז אז זה אפשרי אני יכול לקבל פנסיית נכות מהקרן וקיצבת נכות מביטוח לאומ שתי הקצבאות מגיעות ל 80 אחוז בערך אז זה תקין תן לי תשובה תודה
בכל מקרה החישוב הוא על פי קרן הפנסיה. אתה יכול לקבל גמלת נכות מהמוסד לביטוח לאומי ולצריך לפנות לקרן הפנסיה לקבלת פנסית נכות. הקרן, תקזז את ההפרש כאמור. ככל שלדבריך שתי הפנסיות ביחד לא מגיעות ל-100% משכורת קובעת לפנסית נכות, אז תוכל לקבל את שתיהן. בכל מקרה החישוב המדויק הוא על פי הנתונים שבקרן הפנסיה
שאלות נפוצות:
תומר סיון