פרישה לפנסיה
שלום לכם אני עובדת 35 שנה בחברה ציבורית ומעוניינת לצאת לפנסיה מוקדמת בת 57 שנה . יש לי שאלה מאד חשובה ומאד אודה לך על התייחסותך בהערכה רבה . אני מועמדת לפרישה מוקדמת ממקום העבודה . נודע לי כי בקרן הפנסיה ,הוותק שלי 35 שנה והפנסיה נכון להיום בגיל 64 היא 4010 שקלים שהם 70%. יש לי כרגע שתי אפשרויות בקשר לקרן פנסיה . א. להפריש אני והמעביד סכום כולל של 1700 שקלים עד גיל 64, (6 שנים ) הפרשה זו היא בתוספת דרגה אשר מחושבת לפי דרגה נוספת בשכר.ואז אני אמורה לקבל פנסיה חודשית גדולה יותר ומענק שנים עודפות . אפשרות שניה , היא ששהפרשה שלי ושל המעביד 1700 שקלים ( אקבל בתוספת לשכר המשולם לי עד גיל 64 ואז אני מקפיאה את הפנסיה למצב הנוכחי ) אבקש את המלצתך בנדון מה עדיף לי אפשרות ראשונה או אפשרות שניה . מאד מודה על ההכוונה
יש לקבל המלצה מבעל רשיון שהוא יועץ פנסיוני או משווק פנסיוני בעניין זה לאחר בדיקה מדוקדקת של היקף החיסכון הפנסיוני הקיים, הצרכים הפנסיונים העתידיים, האמצעים והמשאבים / נכסים כלכליים /פנסיוניים/פיננסיים הקיימים לך כיום. הנושא הזה רציני מדי למתן תשובה בפורום באינטרנט מכיוון שההשלכות שלו רבות ובלתי ניתנות לתיקון בדיעבד. ניתן למצוא בעלי מקצוע טובים בתחום הייעוץ הפנשיוני על מנת לקבל הדרכה מתאימה. אגב, במקומות עבודה גדולים ומאורגנים, ניתנת אפשרות לקבלת פגישות ייעוץ אצל יועצים פנסיוניים טרם הפרישה בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון