השלכות טופס 161
שלום רב, עבדתי 12 שנים כאקדמאי בעירייה בדרום הארץ. לקיתי באירוע מוחי ומאז אני נכה 100% לצמיתות . קיבלתי פנסיית נכות מקרן פנסיה חדשה בהראל מאז תחילת הנכות. לפני כשלוש שנים התפטרתי מהעירייה (המעביד) כדין מפוטר בשל היותי נכה. אני ממשיך לקבל את פנסיית הנכות מהראל גילעד פנסיה מזה כשש שנים. לפני זמן מה ביקשתי מהראל גילעד פנסיה להחליף מסלול השקעה. ביקשתי לעבור ממסלול "כללי" למסלול "ללא מניות". לתדהמתי נאמר לי שעלי למלא טופס 161 מהמעביד, אחרת לא אוכל לעבור למסלול שביקשתי. התברר לי בדיעבד שהמעביד אמור היה לשלוח אלי טופס 161 מיד לאחר שהתפטרתי כדין מפוטר, אך הוא לא שלח. אבקש לדעת מה עלי לעשות ומהן ההשלכות שיכולות לקרות. אני פשוט המום, אנא עזרו לי בברכה
מעיון מתקנון קרן הפנסיה של הראל אכן נקבע, ככל שהעמית מבקש לעבור לאפיק השקעה שונה מאפיק ברירת המחדל, אזי הוא צריך הסכמת המעסיק. הואיל ואתה סיימת את העסקתך, אתה נדרש בהמצאת טופס 161 שזו דרישה סטנדרטית שעל מעסיקך ממילא היה לצייד אותך בטופס זה לצורך שחרור הקופות. לתשומת לבך כי ככל שההפקדות של רכיב הפיצויים היו תחת סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים הרי שלא נדרשת הסכמת מעסיק וגם לא טופס 161. בכל מקרה מומלץ להצטייד בטופס 161.
תודה לך על תשובתך
שאלות נפוצות:
תומר סיון