מעביד שבסתר וללא כל הודעה/ התראה משך הכסף בחזרה
בשנת 2011 עבדתי מס' חודשים דרך חב' כח אדם בחב' מסוימת, וחב' כח האדם הפרישה לי כסף לקופת גמל. לאחר חודשים ספורים עברתי להיות עובד של אותה חברה. כעת כאשר רציתי למשוך את היתרות שאמורות היו לעמוד לזכותי בקופת הגמל- נודע לי שחב' כוח האדם שדרכה עבדתי, משכה אליה בחזרה בשנת 2012 את מלוא הסכום שעמד לזכותי. קרי גם את ההפרשות שלי וגם את ההפרשות שלה. האם זה פלילי? וניתן להגיש תלונה במשטרה? מה ניתן לעשות במצב כזה?
ככל הנראה המעבר מחברת כ"א לחברה שבה הועסקת, היה בגדר התפטרות שלך. בעקרון, בעת התפטרות זכאי המעסיק להחזרת כספי הפיצוייים (בלבד, להבדיל מכספי התגמולים של העובד ושל המעביד שלהם זכאי העובד בכל מקרה) ובלבד שלא חל סעיף 14 על ההפקדות והדבר נקבע בהסכם העבודה שחל עליכם. ככל שלא חלו התנאים האלה- אתה זכאי לכספים. יש להגיש תביעה נגד החברה
האם בדרישה לחברה לתקן את שעשתה. נהוג לבקש בחזרה את הכספים עם הצמדה וריבית?
יש לדרוש את הפסדי התשואה שהכספים היו משיגים וכן את הפסד הטבות המס שהית מקבל אילו היו מופקדים הכספים וכן פיצוי כללי בגין אי צבירת תקופת אכשרה למחלה קודמת בקרן הפנסיה בתקופה זו
תודה . לגבי הפסדי התשואה - אני אמור לחשב אותם? ולדרש סכום ספציפי? או שיש אופן דרישה כללי בעניין?
אתה צריך לחשב אותם ביחס לתשואה שהשיגה הקרן שאליה היו אמורים להיות מופקדים הכספים בגין התקופה שממועד תחילת ההפקדות ועד למועד התשלום (ככל שלא נקבעה קרן אז תבחר אחת מקרנות הפנסיה הגדולות- מבטחים, מקפת, הראל כלל וכו')
שאלות נפוצות:
תומר סיון