תשלום פנסיה
עבדתי בחברה מסוימת מ-15.03.15 ועד 14.07.15 התחילו להפריש לי עבור הפנסיה בתלוש השכר של חודש יוני, כשהופרש עבור חודש יוני ועבור מרץ (1 חודש נוכחי ואחד רטרו), ובתלוש של יולי הופרש עבור יולי ועבור אפריל. עבור חודש מאי לא הופרש כלום, וכשדיברתי על כך עם חשבת השכר, היא אמרה שבגלל שבחודש אוגוסט כבר לא עבדתי, לא ניתן היה להפריש עבור חודש מאי (כאמור חודש אחד נוכחי, אחד רטרו). האם זה חוקי? בנוסף, יש פער מאד רציני בסכומים שהופרשו לי בחודשים אפריל ויוני חלק שלי באפריל-141.5 ש"ח, חלק מעסיק 305.9 ש" חלק שלי ביוני-313.50, חלק מעסיק 684 ש"ח ובשני החודשים הללו עבדתי חודשים מלאים, ללא חיסורים אודה לתשובה בהקדם תודה רבה
הפעולה של המעסיק (הפקדה בגין חודש העבודה וחודש רטרו בקפיצות של שלושה חודשים), אינה חוקית וכנ"ל לגבי שיעורי ההפקדות
האם אני צריכה לקבל תשלום עבור חודש מאי גם? במידה ומקום העבודה יסרב, למי אני יכולה לפנות לקבלת עזרה? האם לפנות לבית הדין לעבודה? או אולי לחברה של קרן הפנסיה שלי? תודה
על העביד לשלם תשלום זה (ולנכות את חלק ההפרשה שלך משכרך). ניתן לפנו לקרן הפנסיה על מנת שיפעלו לגבית החוב מהמעסיק וכן ניתן להגיש תביעה ישירה נגד המעסיק
שאלות נפוצות:
תומר סיון