לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יהודית שמחון

רכישת דירה מעמיר לאחר 27 שנות מגורים ברצף

אני מתגוררת בשתי דירות עמידר מחוברות (שני מטבחים, שני חוזים כל דירה 59 מ"ר) חד הורית, איתי מתגוררים שתי קטינות ושלשה ילדים מעל 21 שאחד מהם נכה 100% לצמיתות על רקע נפשי בימים אלו קיבלתי הודעה לפנות דירה אחת ולהחזיר לעמידר. (יש לציין שבני סובל ממחשבת שווא ואינו יוצא מהבית ולא מראה את פניו לאיש וזקוק למרחב פרטי) 1.האם יש סיכוי שארכוש את שתי הדירות ואם כן באיזו דרך? 2.האם מתחשבים בהנחה על קנית הדירה במשכורת של בגיר שעובד? 3. האם ניתן לרכוש את הדירה בשמו של הבן הנכה כדי לקבל הנחה גדולה יותר? אשמח לתשובה מהירה תודה.

עו"ד נורית פיש

שתי דירות מחוברות אני הייתי מנסה לנהל מאבק על רכישת שתי הדירות . האחת על שמך והשניה על שם בנך. כאשר הדירה שתרשם על שם בנך יהיה צורך לקבל אישור בית המשפט לעיסקה (זאת בהנחה שלבנך מונה אפוטרופוס).

יהודית שמחון

שלום , בהמשך לתשובתך: לא לבני אין אפוטרופוס ולא נראה לי שהוא נמצא במצב שמצריך אחד כזה

עו"ד נורית פיש

מאחר ולא פרטת ואין גם צורך לפרט במסגרת הזו , הרי שאולי כדאי לטפל מול המוסד לביטוח לאומי בקבלת אחוזי נכות , יתרכן והדבר יסייע לכם מול עמידר כדי להשיג זכאות גם עבור בנך. אני מציע לך לקבל ייעוץ ממומחים בתחום הזכויות של ביטוח לאומי ולנסות להשיג את מכסימום הזכויות כדי שיתאפשר לכם לרכוש את שתי הדירות. בהצלחה !!

יהודית שמחון

לבני יש 40% נכות ו100% אי כושר לצמיתות

עו"ד נורית פיש

אם יש לו כאלה אחוזי נכות כדאי לפעול כדי לאפשר לו לרכוש דירה עבור עצמו אך אינני מתמצאת מספיק בכללי עמידר או ביטוח לאומי

יהודית שמחון

תודה רבה על התשובות והסבלנות שנה טובה ומבורכת

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות