תבעיה נגד עיריית ת"א לאחר זיכוי בדין פלילי
שלום , אשמח לעזרה בנוגע להחלטתי לתבוע פיצויים ועגומת נפש כנגד עירית תל אביב לאחר זיכוי בבית משפט לעיניניים מקומיים. לפני שנה נשפטתי על פי בקשתי, בבית המשפט לעניינים מקומיים תל אביב-יפו. על דוח חניה מופרך. טענתי היתה שלא קיים שלט או כל אמצעי אחר האוסר את החניה במקום ואף התראתי על כך במכתב לעיריה טרם המשפט. במשפט זוכתי מיידית ורק על פי גרסתו של הפקח ועוד בטרם עליתי למסור את גרסתי! לאחר שהתביעה מסרה את תרשים התמרור במקום ולאחר שהפקח הצביע על התמרור שבגינו נרשם לחובתי הדוח, דרשה השופטת מיידית מהתביעה לחזור בה מכתב האישום. ואכן , חזרה בה התביעה מכתב האישום. בשלב זה פנתה אלי השופטת ושאלה אותי להסכמתי. דרשתי כי תסביר לי על מה אני מסכים. היא נתנה לי הסבר שאני יוצא עם זיכוי לכל דבר. עניתי שכן ומייד היא הכתיבה "שהצדדים הגיעו להסכמה לביטול האישום" אז התעשתתי ושאלתי ומה לגבי הפיצויים שלי? בשלב זה קמה השופטת ממקומה , יצאה מהאולם תוך שהיא מסננת לעברי " תעשה מה שאתה רוצה בהמשך". כיום אני לפני תביעה לפיצויים בבית משפט לתביעות קטנות. עיריית תל אביב הציגה בפני את כתב ההגנה שלה,. בה היא טוענת שאני בכלל זה שהסכמתי לפשרה ללא פיצויים ולכן אין עילה לתביעה נוספת. כאמור זהו שקר, מעולם לא הסכמתי לפשרה שכזו. לאחר מספר ימים קיבלתי את פרוטוקול ( הקלטתי את הדיון עצמו !! ) שבו כלל לא היה פסק דין ולא זיכוי . הפרוטוקול מהונדס כולו ומייצג רק חלק קטן ממה שנאמר בדיון. כתב ההגנה של העיריה מבוסס על הפרוטקול "המהונדס" כאילו שאני הגעתי להסכמה לביטול ללא צו הוצאות. השאלה: האם מותר לי להשתמש בהקלטה/תמלול הדיון כראיה תומכת בגירסתי ? תודה
שלום אסף ותודה על פנייתך. פרוטוקול הדיון אינו כולל תמלול של כל מילה ומילה שנאמרת באולם. בקשה לתיקון הפרוטוקול קצובה במועדים ומתוכן פנייתך נראה כי המועד חלף, אך ניתן להגיש בקשה להארכת מועד יחד עם הבקשה לתיקון הפרוטוקול כך שיצורף להן תמלול ההקלטה שלך. בנימוקיך הסבר כי פנית להגשת תביעה אזרחית נגררת לפלילים וכי תיקון הפרוטוקול נועד לשמש אותך להליך הבא. כמובן שהיעתרות להחלטה בבקשה זו תעמוד לשיקול דעת השופטת. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן.