אליה וייס

מיזם בתחום הווב

הי, אני מתעסק בתחום פיתוח אתרי אינטרנט, לפני כשנה יצר איתי קשר בחור בשם ע. והציע לי שותפות במיזם בתחום הבורסה תמורת פיתוח הקוד. ניסחנו הסכם באימיילים אבל מעולם לא חתמנו, ובאימייל נאמר עי ע: בנוגע לעלות של הפרויקט. אם מוסכם, מקובל עלי שאני אשא בעלויות בסך 50 אש"ח אבל בהנחה של חלוקה באחוזים של 30:70 ובנוסף אשא בכל עלויות נוספות של גרפיקה, שרתים ואחרות. כמובן שלפני שנתחיל עבודה צריך יהיה לתפור את כל הצד המשפטי, אני אדאג לזה (בעידכונך השוטף כמובן). בע"פ סוכם שע. משלם לי 50 אשח ואני מקבל 30 % מהפרוייקט - עבור הפיתוח. וכן שכל חודש יעבור סכום של 5 אשח אלי תמורת הצגה של התקדמות הפרוייקט. בתחילה ע. העביר את התשלום בלי בעיה, ובשלב מסויים התשלום התעכב בגלל בעיות טכניות. אני בינתייים התקדמתי וסיימתי בערך 90% למרות שקיבלתי בערך 45% מהתשלום. כשלפני חודש באופן מפתיע ע. אמר לי שהוא לא מתכוון להעביר לי את כל התשלום, ונכון לעכשיו ע. ניסח חוזה שלפיו אני מוותר על חלקי בפרוייקט תמורת 20 אשח. והוא מצפה מימני לחתום עליו. 1. לא כתוב באופן ברור שהוא לא מצפה מימני להשלים את הפיתוח (מבחנתי 20 אשח מכסים את הפיתוח שעשיתי - 90%) 2 . ישנם סעיפים בחוזה שלפיהם אני אמור לפצות את ע. - המוכר מתחייב לפצות ולשפות את הרוכש בגין כל נזק או חבות שייגרמו לו או שיוטלו עליו וכן בגין כל הליך שיוגש כנגדו, ואשר עילתו מחדל במתן המצגים ו/או מעשי ו/או מחדלי המוכר ו/או מי מטעמו, שנעשו עד למועד חתימת הסכם זה. לסיכום - 1. ע. חייב לי 27.5 אשח פלוס 30 % בפרויקט. 2. באופן מפתיע הוא החליט לנשל אותי תמורת תשלום של 20 אשח וחוזה שנראה לי קצת מסוכן. 3. אין בינינו חוזה מסודר אבל יש אימיילים - כמצויין למעלה. מצד אחד אני מוכן לקבל 20 אשח - תשלום עבור הפיתוח שנעשה ולוותר על חלקי בפרוקיט - כמעשה חברי. מצד שני אני חושש לחתום על ההסכם - וההתנהלות של ע. לא מרגישה לי חברית - ואני שוקל האם לגשת לעו"ד ולטבוע את החוב. מה עלי לעשות???

ג'יין

שלום , אני עובדת בתכנית טלויזיה חדשה שעוסקת בתביעות קטנות, אשמח לשוחח איתך. לפרטים נוספים כנס ל - https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F/507915195989661?notif_t=page_invite_accepted ג'ייין

עו"ד רענן בשן

שלום אליה ותודה על פנייתךך, על מנת לספק לך תשובה מקצועית יש לעיין בהתכתבויות ביניכם, לבחון את ההתחייבות שבוצעה, ככל שבוצעה ולשקול הגשת תביעה. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות