עקיבא

החזר על חיוב שנעשה ללא ידיעתי והסכמתי

לתקופה מסוימת חברת התקשורת שלי היתה 012, עד שעברתי חברה. כעבור זמן, גיליתי להפתעתי שעדיין 012 מחייבים אותי מידי חודשיים בסכום מסוים. כשפניתי אליהם הסתבר שהחיוב הוא על שנאי שהם השאירו אצלי בעת התקנת המערכת שלהם, וכעת, משעברתי הם גובים על כך שהציוד שלהם נשאר ברשותי. מדובר בדבר שלא הייתי מודע אליו כלל וודאי שלא חתמתי על הסכמתי לכך. אך מכיון שזמן מסוים לא ידעתי איפה הנחתי את הציוד הנ"ל ומסיבות נוספות הדבר עוד התעכב תקופה ארוכה, ובנתיים לשמחתם הם גבו וגבו... האם יש דרך עכשיו כשאני בא להחזיר את הציוד לתבוע החזר רטרואקטיבי? האם זה בכלל חוקי לחייב אותי בלי שידעתי מתחילה ובלי שחתמתי? הם להגנתם טוענים שמדובר בעסקה טלפונית שמחייבת אותי לפי התקנון הכתוב 'באותיות הקטנות' שבאתר החברה ושלכן גם לא נדרשת חתימה. האם זה נכון משפטית וחוקית? וגם טוענים שאחרי שפניתי והוסבר לי ובכ"ז לא החזרתי זה בעיה שלי. אני מסכים שזה לא בסדר - אבל עדיין, מנין הזכות לחייב את חשבוני? ולסיום - הם הסבירו לי שכעת אחרי שסיימתי לשלם 360 ש"ח- פשוט קניתי את זה וכעת אני יכול להשתמש בזה כרצוני, כמובן שאין לי מה לעשות עם זה, כך שבעצם הם ניצלו את פרטי החשבון שלי כדי למכור לי מוצר חסר תועלת ללא ידיעתי והסכמתי. האם זה חוקי ומה אפשר לעשות? מן הסתם יש עוד אנשים שנפלו בפח ואולי אף לא היו מודעים לכך שעוד מחייבים אותם. תודה רבה!

משרד עו"ד רענן בשן

שלום עקיבא ותודה על פנייתך. עסקה טלפונית מוסדרת בתקנות הגנת הצרכן ומתוכן פנייתך עולה, כי אומנם לא זכור לך שחתמת על חיוב השנאי, אך ייתכן ובעת ההתקשרות עימם ובמעמד ההתקנה נכללה הוראה כזו או אחרת. על מנת לבדוק את תקינות החיוב, יש לעיין בהסכמים שנחתמו בינך לבין החברה. ככל שהדבר נעשה באופן שיטתי, ניתן לבדוק היתכנות תביעה ייצוגית בעניין זה. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות