מיכל כהן

העברת תובענה מחוסר סמכות עניינית

נפתח הליך משפטי בבית משפט לתביעות קטנות. לאחר דיון השופט החליט להעביר את התובענה למפקח לרישום על המקרקעין מחוסר סמכות עניינית. אצל המפקח ניתן מס' הליך חדש ושולמה אגרה מחדש. המפקח בקש מהצדדים את כתבי הטענות שנשלחו לבית משפט לתביעות קטנות. אני התובעת שלחתי למפקח את כתב התביעה וכתבי תשובה לכתבי הגנה ששלחתי לבית משפט לתביעות קטנות, הנתבעים שלחו כתבי הגנה חדשים למפקח. אני התנגדתי והמפקח קבע שהשימוע ייחל מחדש והוא מאשר את כתבי ההגנה החדשים. התקיים דיון למחרת אישור כתבי הגנה החדשים, בדיון המפקח אמר שעומדת לי זכות לשלוח כתבי תשובה חדשים. בדיון המפקח פנה לנתבעים ואמר שהוא מציע להם מייד לשלם לי סכום מסויים תמורת סילוק התובענה הנתבעים הסכימו , לי ניתן 48 שעות להחליט, אני נתתי הסכמתי למחרת. האם סילוק התובענה כולל גם סילוק כל טענה שנטענה בהליך בבית משפט לתביעות קטנות? או רק טענות שנטענו בהליך אצל המפקח? שכן, עוד לא הספקתי לשלוח כתבי תשובה חדשים לכתבי הגנה החדשים ששם הם שינו חזית לגמרי, ועוד לא עבר המועד המותר לי. האם הסילוק מתייחס גם לטענות בכתבי התשובה לכתבי הגנה הראשונים שהנתבעים שלחו לבית משפט לתביעות קטנות?

משרד עו"ד רענן בשן

מיכל שלום ותודה על פנייתך. על מנת להשיב לפנייתך באופן מקצועי, יש לעיין בכתבי הטענות של שני הצדדים. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות