גל

עמלת ערבות בנקאית

שלום. ברכישת הדירה חויבתי ב-11000 ש"ח ע"י הקבלן בעמלת ערבות בנקאית . בהתאם לחוזה אמנם . אך לא באופן יחסי לתקופה שהערבות עמדה בפועל . כלומר עד למועד מסירת הדירה .כידוע הבנק מחייב את עמלת הערבות לשנה מראש ובהתאם לחוק המפקח על הבנקים הבנק מזכה באופן יחסי על בסיס יומי בסיום השירות. לאחר שנה וחצי וע"פ תחשיב רו"ח גילינו שהייתי אמורה לשלם ק 2500 ש"ח!!! פניתי לחברה באופן עצמאי, אח"כ עם רו"ח , ואח"כ עם עו"ד . כלום לא עזר. הם אף לא הוציאו תחשיב נגדי מטעמם או התייחסו באופן עינייני לנושא. אף יש ברשותי תכתובת מרו"ח החברה הקבלנית כי יש אצל החברה כספים שלי אך נמוכים יותר ומסכים להחזירם רק אם אחתום על ויתור זכויות מלא בענין ". מה אוכל לתבוע חוץ מקרן וריבית? איזה סכום אוכל לתבוע על עגמת נפש שיהווה סכום ראלי ? האם יש מקסימום לענין פיצוי בגין עגמת נפש במקרה כזה? האם ידוע על פס"ד שהיו בענין כזה ? תודה רבה

משרד עו"ד רענן בשן

שלום גל ותודה על פנייתך. יש לבחון הסכם המכר והוראות רלוונטיות לעניין חיוב בגין הערבות הבנקאית וכן לבחון ההתכתבויות שברשותך בעניין זה בטרם תינתן לך תשובה מקצועית. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות