אורלי

סמכות מקומית

שלום, אני מעוניינת להגיש תביעה קטנה. רכשתי מטבח בחנות בבני ברק ואני מתגוררת בנתניה. המטבח היה אמור להיות מסופק לבייתי בנתניה. בעל החנות גר בדרום הארץ. האם אוכל להגיש את התביעה בנתניה לאור המקום שבו הייתה אמורה העסקה להתבצע? או שמכיוון ששילמתי מראש זה לא חל?

משרד עו"ד רענן בשן

אורלי שלום ותודה על פנייתך. הסמכות המקומית נקבעת בהתאם לתקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי: תובענה שאינה במקרקעין [3] 3. (א) תובענה שאינה כולה במקרקעין, תוגש לבית המשפט שבאזור שיפוטו מצוי אחד מאלה: (1) מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע; (2) מקום יצירת ההתחייבות; (3) המקום שנועד, או שהיה מכוון, לקיום ההתחייבות; (4) מקום המסירה של הנכס; (5) מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים.האם החנות בבני ברק הינה רשת בעלת סניפים? כך שבאפשרותך להגיש התביעה בבית משפט השלום בנתניה כמקום שנועד לקיום ההתחייבות /אספקת המוצר. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות