NL

המשך התפתחות - חדר כושר שנסגר

שלום לכולם, כתבתי פה הודעה לפני כמה ימים, לגבי מכון כושר שנסגר, שאני עדין מנויה בו. בימים האחרונים עשיתי כמה בירורים מעמיקים, ודיברתי עם מנויים אחרים. אני אנסה לכתוב פה את כל העובדות שידועות לי, ואבקש את דעתכם המקצועית, באשר אם יש לי סיכוי בתביעה או שכבר עדיף לוותר על הכסף. מצטערת מראש שזה יצא קצת ארוך. בסוף חודש דצמבר 2012, השתחררתי מהצבא ועשיתי מנוי לחדר כושר. עלות המנוי 280 לחודש, שילמתי באשראי. בתחילת חודש יוני (חמישה חודשים אח"כ) טסתי לשליחות בארה"ב. לפני שטסתי דיברתי עם מנהל חדר הכושר, ביקשתי ממנו הקפאה ארוכה של המנוי, המנהל הסכים, ובמקום רשם במחשב של המכון, שהחשבון מוקפא ל10-12 חודשים. לפני שבוע (תחילת מרץ) חזרתי לארץ, וכבר ביום למחרת הלכתי למכון כושר. להפתעתי, מצאתי חנות רהיטים במקום בו פעם היה המכון. דיברתי עם חנויות שכנות והתברר שהמכון נסגר חודש לפני כן. נשארו לי עוד 7 חודשים אימון במכון, התשלום על החודשים האלה כבר ירק מהאשראי (1960 ש"ח). בגלל שהתאכזבתי מאוד, ולא יכולתי להרשות לעצמי לשלם על מנוי חדש, ההורים שלי מימנו לי מנוי למכון כושר אחר בישוב. בוא חזרתי להתאמן. במכון החדש מצאתי עוד מנויים שנפלטו מהחד"כ שנסגר. רובם הפסיקו את התשלומים על המנוי עם סגירתו, דבר שהיה מאוחר מדיי בשבילי. לא מצאתי אף אחד שמתעקש לקבל כסף או פיצוי. באתר של רשם החברות, מצאתי את החברה. החברה הינה חברה בע"מ (מישהו אמר לי שבגלל שזו חברה בע"מ אני לא יכולה לתבוע). הלכתי לחד"כ קטן חדש שנפתח והשתמש ברוב הציוד מהחד"כ שנסגר, הכרתי את הבעלים החדשים (היתה מדריכה בחד"כ שנסגר). יחד איתה נכנסו למידע על המנוי שהיה לי. דבר ראשון כנראה ששינו את תקופת ההקפאה שהיתה רשומה (מ10-12 חודשים, שינו ל3-4 חודשים). ואין לי איך להוכיח את השינוי, חוץ מאותה מדריכה שזוכרת את ההתנהלות שלי מול מנהל החד"כ. שוחחתי עם מנהל חדר הכושר בטלפון. הוא אמר לי שהוא לא החזיר לאף מנוי את הכסף, שהוא יכול להביא לי חלק מהחודשים במנוי בחד"כ הקטן החדש (דבר שלא עוזר לי כי רכשתי כבר מנוי חדש). כשהסברתי לו שאני צריכה את ההכסף, אמר שהוא יחזור אליי עם פתרון. מאז הוא לא עונה לי יותר. מה דעתכם. האם יש משהו שאני יכולה לעשות, או שהגיע הזמן להשלים עם חוסר מזל? תודה רבה לכם!

משרד עו"ד רענן בשן

שלום ותודה על פנייתך. ראשית ניתן להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות כנגד חברה בע"מ אך באם יינתן פסק דין לטובתך והחברה כבר בהליך פירוק יהיה קשה להיפרע ממנה והדבר עשוי להימשך זמן רב. על מנת להוכיח את טענותייך בביהמ"ש לתביעות קטנות, בין היתר, עדיף להקליט שיחה עם אותו מנהל ולגבות תצהיר מהמדריכה שזוכרת את המקרה שלך. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות