משה

2 תביעות קטנות של עו"ד

שלום אני מעוניין לתבוע עו"ד על 2 מקרים שקשורים לדירה שהיתה בבעלותי. תביעה אחת היא על סכום שהופקד אצלו בפיקדון והוא מתכחש אליו בסך 20,000 שח, ותביעה שניה היא על גביית שכ"ט מעבר לצו פיקוח המחירים בסך 20,000 ש"ח. 2 התביעות קשורות לאותה דירה, אבל בעסקאות שונות, ול-2 התביעות אבקש גם ריבית והצמדה. האם ניתן להגיש תביעה קטנה בנושאים אלו? האם ניתן או צריך להפריד ביניהן או שצריך לאחד אותן? אם צריך לאחד, האם הסכום שעולה על 40,000 ש"ח חוסם את האופציה של תביעה קטנה? תודה

משרד עו"ד רענן בשן

משה שלום ותודה על פנייתך. שלום משה ותודה על פנייתך. כפי שעולה מתוכן פנייתך בכוונתך להגיש תביעה כספית נגד עו"ד בסך של 40,000 ש"ח לכל הפחות. הסמכות לדון בתביעה כספית כזו נתונה לבית משפט השלום ולא לבית המשפט לתביעות קטנות. כן בביהמ"ש לתביעות קטנות יהא עליך לבקש כי יאושר לך ייצוג ע"י עו"ד מאחר והנתבע עו"ד במקצועו בעוד בביהמ"ש השלום זכות זו קנויה לך. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות