גילה

מיקום התביעה

שלום אני עובדת כפרילנסרית בתחום המחשבים חברת פרויקטים בתחום המחשבים יצרה עמי קשר דרך הרשת החברתית לינקדין כדי שאבצע עבור לקוח שלה עבודת מחקר ואפיון יש לציין כי כי ההתתקשרות בינינו היתה דרף אימיל וסקייפ ומעולם לא נפגשנו פנים אל פנים. לחברה יש סניף בארה"ב וגם הלקוח היה מארה"ב נחתם בינינו חוזה עם ציון של אבני דרך למשלוח החומרים ואף הועברה לי מקדמה. לאחר שעבדתי והעברתי לחברה את כל החומרים לא שמעתי מהם כבר כ 7 חודשים ולא קבלתי תשלום על עבודתי(הם גם מתעלמים מאימלים שאני שולחת להם). זוהיא חברה שבנןסף לסניף שיש לה בארה"ב דם רשומה בארץ בביתר עלית עכשיו אני רוצה לתבוע אותם בבית משפט אני גרה בכפר סבא, השאלה שלי היא האם אני יכולה לתבוע אותם בכפר סבא או שאני צריכה לתבוע אותם בבית משפט הקשור לביתר עלית. כאמור יש לציין כי מעולם לא נערכו בינינו פגישות פרונטליות וכל ההתקשרות נעשתה און ליין תודה רבה

משרד עו"ד רענן בשן

שלום גילה ותודה על פנייתך. הסמכות המקומית במקרה שתיארת נקבעת בהתאם לתקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984: תובענה שאינה במקרקעין [3] 3. (א) תובענה שאינה כולה במקרקעין, תוגש לבית המשפט שבאזור שיפוטו מצוי אחד מאלה: (1) מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע; (2) מקום יצירת ההתחייבות; (3) המקום שנועד, או שהיה מכוון, לקיום ההתחייבות; (4) מקום המסירה של הנכס; (5) מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

גילה

שלום תודה רבה על התשובה אך עדין לא כ"כ ברור לי היכן אפשר להגיש את התביעה (בבית משפט הקרוב למקום מגורי או זה השיך למקום מגוריו של הנתבע) מכיון שמדובר בהתקשרות און ליין בה אני כותבת מסמך בביתי ושולחת אותו באימיל לנתבע אז היכן המוצר נמסר זה הרי הכל וירטואלי ללא מיקום גאוגרפי. האם עצם העובדה שהעבודה בגינה לא קיבלתי תשלום נעשתה בביתי מאפשרת לי לתבוע את זה שלא שילם לי בבית משפט הקרוב למקום מגורי ? (לי זה נשמע הגיוני) אודה מאוד על התשובה

משרד עו"ד רענן בשן

בתקנות נקבעה חלופה כמקום יצירת ההתחייבות, ככל ובעינייך מקום יצירת ההתחייבות הינה מהמחשב האישי שלך בביתך יש באפשרותך להגיש התביעה בביהמ"ש השלום הסמוך לביתך. בכל אופן, עלייך לקחת בחשבון שטענתך זו והפרשנות שבחרת ליתן לה לא תתקבל על ידי הצד הנתבע והתיק יועבר לדיון בביהמ"ש המוסמך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות