הגשת תביעה קטנה עבור סבא וסבתא
זוג נוכלים מטעם חברה כלשהי שמוכרת סננים הצליחו לרמות את סבא וסבתא שלי, ולמכור להם את המוצר במחיר מופקע. הם לא הצליחו ליצור קשר עם החברה כדי לבטל ,וכשזה נודע לי לקחתי את ההתנהלות ליידים והם רוצים דמי ביטול מטורפים וזה די נתקע והאפשרות היחידה היא תביעה קטנה. עכשיו לשאלתי- איך הכי נכון לרשום את התביעה-האם אני יכול לכתוב את הסיפור בגוף ראשון ולתאר את כל התשלשלות הארועים והשיחות שלי עם החברה, ותיאור העסקה על פי סבא וסבתא ולהיות למעשה אחד התובעים יחד עם סבא וסבתא למרות שאני לא צד בעסקת המכירה ? או שאני חייב לכתוב את זה במילים שלהם ואת ההתנהלות שלי לכתוב כ"נכדי שוחח..". העניין הוא שסבא וסבתא שלי לא דוברי עברית וגם במשפט אני זה שאצטרך לדבר ולספר את הסיפור. האם צריך הרשאה מיוחדת מבית המשפט כדי שאוכל להשתתף כתובע? תודה רבה
שלום דניאל ותודה על פנייתך. סבך וסבתך יירשמו כתובעים מאחר והם היו צד לעסקה. אתה רשאי לנסח בשמם את כתב התביעה לבית המשפט לתביעות קטנות ולהגיע עימם לדיון על מנת לתרגם ולהסביר את טענותיהם. למען הזהירות אמליץ לך לנסח בסיום כתב התביעה סעיף לפיו האמור בכתב התביעה נכתב בשם התובעים על ידך והם חתמו על כתב התביעה לאחר שהוסבר להם מה תוכנו והם הסכימו לאמור בו.