אסיה בוסקיס

ייצוג בתיעות קטנות על ידי עורך דין ללא רשות

בתיק תביעות קטנות בקריות הנתבעת קופת החולים לאומית הייתה מיוצגת בפועל ללא שום בקשות לבית המשפט. היא העבירה לעורך הדין חיצוני כל חומר רפואי ומשפטי וביצעה עבירות קשות פרטיות של התובעת. עורך הדין שהכין והגיש חומר משפטי, פרסם כל הפרטים שלו ומשרדו, נתן הוראות למזכירים למלא. טיפול כזה גרם לשיבושים בהליך המשפטי, נעלמות וזיופים בחומר רפואי. למרות פניות של התובעת להנהלה, שופט ומזכירויות בבית המשפט לא נעשה שום דבר להפסיק ייצוג באופן כזה שהתצאות שלו הן בדיוק בהתאם ההליך עצמו.

משרד עו"ד רענן בשן

שלום אסיה ותודה על פנייתך. אכן לייצוג בערכאה זו דרושה קבלת רשות מבית המשפט. להלן הוראות החוק הרלוונטיות לעניינים שהעלית בחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984: 63. (א) ייצוג בעל דין בבית משפט לתביעות קטנות על ידי עורך דין יהיה רק ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים שיירשמו; בעל דין רשאי, ברשות בית המשפט, להיות מיוצג על ידי ארגון שקבע לענין זה שר המשפטים, ובמקרה זה ירשה בית המשפט לבעל הדין שכנגד להיות מיוצג כפי שיורה. (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), יכול אדם, באישור בית המשפט לתביעות קטנות, לייצג בעל דין בבית משפט לתביעות קטנות, אם בעל הדין ייפה את כוחו לכך וייפוי הכוח הוגש לבית המשפט לתביעות קטנות; אין לייצג אדם לפי סעיף קטן זה - (1) אם המייצג עוסק בייצוג בדרך קבע; (2) אם הייצוג נעשה במהלך הרגיל של עסקיו של המייצג; (3) אם הייצוג נעשה בתמורה. ככל וניתן זה מכבר פסק דין ובכוונתך לערער על הקביעות שנפסקו בו באפשרותך להגיש לביהמ"ש המחוזי בקשת רשות לערער עליו בתוך 15 יום מיום שקיבלת אותו לידייך. 64. פסק דין של בית משפט לתביעות קטנות ניתן לערעור לפני בית משפט מחוזי אם ניתנה רשות לכך מאת שופט של בית המשפט המחוזי; בית המשפט המחוזי ידון בערעור בשופט אחד. חשוב להיעזר בשירותיו של עו"ד. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות