אלה

הטעיית צרכן-חנות תכשיטים

שלום רב, רציתי לקבל חוות דעת אם כדאי להגיש תביעה: לפני כשנה בערך מכרנו בחנות תכשיטים בחיפה זהב בשווי 3000 ש"ח ובחרנו טעבת עם יהלום מאוד קטן אשר המחיר שדרשו היה 3500 והוספנו עוד 500 שח, אנו לא מבינים גדולים באבנים ותכשיטים והאמנו כי אכן זהו שויי הטבעת. אמי התחרטה על הרכישה והחליטה להחליף, הגענו לחנות ולא אמרנו ישר למוכרים כי הטבעת נקנתה אצלם, הם העריכו אותה ב500 שח בלבד! לאחר שגילנו כי הטבעת נרכשה בחנות ויש לנו את כל הקבלות והטעודות הנדרשות והצגנו אותם הם החלו "לספר" כי לאחר המע"מ והמכנס שווים לחצי מהערך זהו המחיר וכ"ו (סיפורים דומים). האם יש עילה לתבוע? במידה וכאן האם יש סיכוי לנצח? במילים אחרות האם בכלל כדאי "להיכנס" לזה? ניתן להרוויח משהו? תודה רבה מראש

משרד עו"ד רענן בשן

אלה שלום ותודה על פנייתך. בטרם תפני להגשת תביעה, כדאי לקבל הערכה מאנשי מקצוע בתחום היהלומים. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

אלה

תודה על המענה! נכנסנו לעוד 3 חניות תכשיטים להערכת הטבעת וכולם העריכו אותה בסביבות 500 ש"ח ואף פחות, האם זה מספיק? ובמידה וכן איך אוכל להתחיל את התהליך? האם אלי לשכור עו"ד או אוכל להגיש את התביעה בעצמי? תודה רבה

משרד עו"ד רענן בשן

אלה שוב שלום. הכוונה בפנייה לחוות דעת של אנשי מקצוע הייתה לצורך קבלת הערכתם בכתב כדי לתמוך בטענות כתב התביעה. יש לקחת בחשבון את ההפרש בין עלות רכישה למכירה בתחום זה. המדובר בסכום תביעה נמוך וניתן להגיש תביעה באופן עצמאי או ע"י עו"ד שיערוך אותה עבורך ולהגישה בביהמ"ש לתביעות קטנות, בו תייצגי את עצמך. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות