תביעה בבית משפט לתביעות קטנות כנגד קבלן ביוב
שלום רב, אני אשמח לשערוך של גובה הפיצויים, הנזיקין, וההחזר הכספי שכדי לי לדרוש במקרה שאציג בהמשך. כמו כן, אשמח לדעת האם לדעתכם יש בידי קייס חזק וטוב. יש לציין כי כל האמור מתחת נמצא בידי בתור מסמך חתום ע"י עובד (אשר הוצג בתחילה כשותף) של הקבלן אשר ביצע את העבודה הלקויה. השערוך ההתחלתי שלי הוא: החזר הכסף: 8500 ש"ח. טיפול בעובש ומי ביוב שהתייבשו במרתף: 3000 ש"ח. עוגמת נפש: 2000 ש"ח (מעט או הרבה מדי?) טיפול במרצפות : 150 ש"ח למ"ר כפול 20 מ"ר, 3000 ש"ח. סה"כ 16,500 ש"ח הנדון: אי השלמת עבודת ביוב בבניין משותף רקע 1. בתאריך 30.12.2012 החלה עבודת ביוב . . בגין העבודה בעורף הבניין שולם לו סכום של 6500 ש"ח (ששת אלפים וחמש מאות שקלים חדשים). סוכם על תשלום נוסף בגין 2000 ש"ח אשר יגבה ישירות מבעל הדירה מספר 1 ואשר בפועל גבה אותו קבלו אחר בגין השלמות לעבודה ע"מ למנוע תאונות ונזיקין (מכסים לביוב אשר היה פתוח זמן רב). 2. ע"פ הזמנת העבודה, כפי שנחתמה נדרש המכותב להחליף ולטפל בכל עורף הביוב של הבניין. סוכם על החלפת 4 נק' ביוב, ביטול והחלפת קו ביוב קיים, התקנת צינור 6 צול באורך של 30-40 מטר, וטיפול בחלחול מיי ביוב למרתף הבניין, שהחל לאחר תום עבודה קודמת שביצעת בפועל בחזית-צד הבניין, בהיותך קבלן משנה דאז. 3. בפועל, וללא הסכמת מזמין העבודה, שיפצת (הקבלן הראשי) בור ספיגה/נקודת ביקורת מבטון (ולא מPVC) בעורף הבניין בצמוד למחסן תחת דירה 2, ושיפצת נקודת ביקורת מבטון בעורף הבניין בצמוד למחסן/דירתו של אריה, ושטפת את צינור הביוב עם חומצה. לא התקנת 4 נק' ביוב חדשות, לא החלפת את צינור הביוב הישן, ולא שאבת את מי הביוב שחדרו למרתף. יש לציין שהשארות מי הביוב במרתף גרמו לנזקים ולעובש אשר ידרוש טיפול רב נוסף. כמו כן, הח"מ מתריע בפני ליקויים בעבודה שבוצעה הדורשים תיקונים: א. בור הספיגה לא טופל כראוי, וישנה סבירות גבוהה שבעתיד הקרוב המרצפות ישקעו ו/או ייגרם נזק ליסודות הבניין. ב. האבנים המשתלבות לא רוצפו כראוי וקיים סיכון בטיחותי רב שאנשים ימעדו ויפגעו. כמו כן, קיים סיכוי ודאי, ממשי, ומיידי, שכאשר ירד גשם האבנים ישקעו או יזוזו ממקומם, דבר אשר יגביר את הסיכון הבטיחותי שנוצר מהעבודה. אשמח לעצתכם ועזרתכם. וכן - ישלח מכתב התראה לאחר החג, וכל הדברים גם נאמרו טלפונית ופנים מול פנים. ויש הצהרה חתומה של שותפו לשעבר/עובדו לשעבר.
שלום ים ותודה על פנייתך. כדאי שהשערוך שהעלית על הכתב בפנייתך יצוין לאחר קבלת חוות דעת של איש מקצוע או מומחה בתחום זה או על בסיס הצעות מחיר שקיבלת /קבלות על תיקון הליקויים.