מרק

נזקי מים מהשכנה

שלום רב, למעלה משנה חתמתי על הסכם רכישת הדירה,אחד הסעיף שרשמתי תיקון תקרה בפרוזדור בגין נזקי מים מהשכנה. המוכר "תיקן" אך הנזילה חזרה לאחר קבלת המפתח. השכרתי את הדירה ולאחר מס' חודשים הנזילה חזרה. שוכרת שלי וגם אני מספר פעמים רבים פניתי לשכנה מלמעלה ללא מענה. הבאתי קבלן חשמל וצבעי שנתנו הצעת מחיר לנזקים,שוכרת פנתה עם בקשה להפחתת מחיר השכירות.כל המסמכים שלחתי לשכנה וללא מענה. לאחר מכן פניתי לביהמש"ט לתביעות קטנות,אך היא לא הלכה לקחת דואר רשום.הלכתי עם החבר לבצע מסירה אישית,היא סירבה לקבל. את כל החומר כולל תיעוד והקלטה העברתי לביהמש"ט להחלטה.לאחר מספר ימים שופט פסק לשלם לי את כל הסכום של נזקים. שאלתי: האם הנתבעת יכולה לערר?במידה וכן מה התהליך?השופטת יכולה לקבל עירור וזה יימשך עוד הרבה זמן?

עו"ד רענן בשן

מרק שלום ותודה על פנייתך. עם קבלת פסק הדין בידי הנתבעת עומדים לרשותה 15 ימים להגשת בקשת רשות לערער בפני ביהמ"ש המחוזי. ככל ותינתן לה רשות ערעור ייתכן שהתהליך יימשך עוד זמן מה אך מצד שני ייתכן שבקשת רשות ערעור שתוגש על ידה תידחה ואז יהא באפשרותך להוציא את פסק הדין לפועל באמצעות הגשתו לביצוע בלשכות ההוצאה לפועל. ככל ולא תוגש על ידה בקשת רשות ערעור יהא באפשרותך להוציא פסק הדין לפועל בתוך 30 יום מיום קבלתו בידיה. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות