ליאור

תביעה קטנה המאגדת מספר רב של סעיפים

שלום רב לאחרונה רכשתי דירה מקבלן, וברצוני לתבוע אותו עקב מספר עוולות כגון פיצוי חלקי בגין איחור במסירה, אי התאמה של חדר לתוכנית המכר, אי קבלת אריחים רזרביים כמחויב בחוזה, אי עמידה בתקנים ועוד. מדובר על תביעה שמאגדת תחתיה מספר רב (כ-10) סעיפים שונים, שאינם קשורים זה בזה. עם זאת, סכום כל סעיף הוא קטן יחסית, כך שסך התביעה הכוללת היא כ-30 אלף ש"ח ולכן אני מעדיף לתבוע תביע קטנה עקב יתרונותיה הברורים. שאלתי: 1. האם חוקי להגיש תביעה אחת המאגדת תחתיה מספר סעיפים בלתי תלויים? 2. עקב אופי התביעה, כתב התביעה צפוי להיות ארוך (30-50 עמודים להערכתי). האם יש בעיה להגיש כתב תביעה בסדר גודל כזה לבית משפט לתביעות קטנות? תודה רבה ושבוע טוב ליאור

עו"ד רענן בשן

ליאור שלום ותודה על פנייתך. אתה מתאר הפרות של הסכם מכר אחד בין שני צדדים כך שאין מניעה להגיש זאת כתביעה אחת. היקף כתב התביעה שהינך מתאר אינו סביר והנני סבור שניתן בהחלט לצמצמו להיקף סביר קריא ובהיר. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות